اخبار و رویداد ها

نهمین سالگرد تأسیس شرکت تابا
جشن نهمین سالگرد تأسیس شرکت تابا، چهارشنبه شب، یکم آذرماه 1402 با حضور همکاران عزیز و خانواده های محترمشان و جناب آقای مهندس علی نیکبخت، مدیرعامل محترم شرکت تابا و مدعوین گرامی همچون جناب آقای مهندس موسی رفان، رئیس هیئت مدیره شرکت های تانا و تابا برگزار گردید. در این جشن پس از سخنرانی مهندس نیکبخت، محفلی گرم و صمیمی برای همنشینی همکاران و خانواده ها ایجاد گردید. پس از مراسم و صرف شام، هدایایی به رسم یادبود توسط مدیر عامل محترم به مهمانان اهدا گردید و عکس یادگاری جمعی در پایان شب هم حسن ختامی بر این شب دوستانه بود.









حضور شرکت تابا در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران

پوشش خبری از غرفه ی شرکت تابا در نمایشگاه صنعت برق در روزنامه ایران دیلی


18 آبان، روز ملی کیفیت گرامی باد
كیفیت اتفاقی نیست و برای رسیدن به آن باید طراحی و برنامهریزی داشت. هجدهم آبان ماه، «روز ملی کیفیت» را به همه کسانی که در ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات، مسئولیت و تعهد دارند تبریک میگوییم. · پره داخل عکس، مربوط به پره های متحرک FDfan ورودی توربین بخار BBC نیروگاه نکا میباشد.


حضور شرکت تابا در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق
نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران، به عنوان بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری کشور در این حوزه که سالانه با حضور جمع کثیری از شرکتهای توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت برق برپا می گردد، فرصت بسیار مغتنمی است تا شرکتهای فعال، دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست اندرکاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازار و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیت ها و نوآوریهای آتی خود را هدایت نمایند. لذا به اطلاع کلیه علاقمندان و فعالان در این صنعت مهم و کلیدی میرساند بیست و سومین دوره این نمایشگاه بین المللی در تاریخ 23 لغایت 26 آبان ماه 1402 در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار خواهد شد. در این راستا شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا از شما دعوت به عمل می آورد تا ضمن بازدید از این نمایشگاه و حضور در غرفه این شرکت، فرصت تبادل نظر در جهت ارتقای سطح خدمات صنعت برق کشور را فراهم آورید. به این امید که برگزاری این رویداد بزرگ با مشارکت کلیه دست اندرکاران این صنعت، گامی رو به جلو در راستای اعتلا و انعکاس هر چه بیشتر توانمندی های ایضن صنعت در ایران و جهان باشد.
سالن خلیج فارس (44A) غرفه 1014
برگزاری مانور و کارگاه اطفاء حریق توسط گروه HSE تابا





جشن تولد تابستانی تابا





بهره برداری از سامانه خنک کاری هوای ورودی توربین گازی نیروگاه مهتاب کویر زرند کرمان
با همت و تلاش شبانه روزی شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا و با حمایت شرکت تولید نیروی برق زرند و پشتیبانی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، افزایش40 مگاواتی در نیروگاه سیکل ترکیبی مهتاب کویر زرند کرمان به ثمر نشست. برای تحقق این امر، پروژه سامانه خنک کاری هوای ورودی توربین های گازی با هدف رفع محدودیت های تولید و افزایش توان در فصل گرم به روش مدیا اجرا و مورد بهره برداری قرار گرفت. با نصب سیستم مدیا بر روی دو واحد گازی نیروگاه مهتاب کویر زرند، 40 مگاوات ظرفیت تولید برق در دوره پیک مصرف افزایش پیدا کرده است، به کارگیری این سیستم به واسطه کاهش دمای هوای ورودی به کمپرسور، موجب افزایش 20 مگاوات تولید در هر واحد می شود. توان و راندمان سیکل توربین گاز تابع شرایط اقلیمی و جغرافیایی بوده و با افزایش دمای هوای محیط این توان و راندمان کاهش می یابد. کاهش توان خروجی به ویژه در فصل گرما که مصرف انرژی به حداکثر مقدار خود می رسد، مشکلات زیادی ایجاد می نماید. به منظور رفع این مشکل، از راهکارهای مختلف استفاده میگردد. خنک کاری هوای ورودی به توربین گازی می تواند باعث کاهش محدودیت های مذکور گردد. عملکرد بسیار ساده کولرهای مدیا به عنوان یکی از روش های تبخیری، استفاده از آنها را به عنوان یکی از بهترین روش های خنک سازی هوای ورودی توربین های گازی در سطح دنیا مطرح نموده است. همچنین در راستای تحقق عملی شعار سال (مهار تورم، رشد تولید) در صنعت تولید برق، اجرای پروژه نصب سیستم مدیا با بهره گیری از توانمندی شرکت های دانش بنیان ایرانی و متخصصین داخل کشور با هزینه ای بسیارکمتر نسبت به نمونه خارجی در کشور بومی سازی شده است که باعث عدم خروج مبالغ قابل توجهی ارز از کشورمی شود. گفتنی است نیروگاه سیکلترکیبی مهتاب کویر زرند در زمینی به مساحت 52 هکتار با ظرفیت ۴۸۴ مگاوات در ۲۰ کیلومتری شهرستان زرند کرمان و در مجاورت روستای علی آباد واقع گردیده است.

تهیه بسته های تحصیلی همزمان با نزدیک شدن به ماه مهر

اعلام برندگان مسابقه عکاسی 1402
پیرو فراخوان منتشر شده برای نخستین مسابقه درون سازمانی عکاسی، عکس های ارسالی همکاران گرامی به دستمان رسید و در نهایت روز سه شنبه مورخ 24 مردادماه سال جاری، جلسه ای به منظور داوری برای انتخاب عکس های برتر برگزار شد. با گرامیداشت روز جهانی عکاسی و تشکر از تمامی همکاران عزیزی که عکس هایشان را به واحد روابط عمومی ارسال کردند، اسامی برندگان به تفکیک محورهای مسابقه به شرح ذیل است:
- تابا در قاب:

- مهندسی از نمای نزدیک:

- صنعت و محیط زیست:
رتبه اول: سرکار خانم سمیه احمدسلطان

رتبه دوم: سرکار خانم نسرین اصل شهریور

- سیمای نیروگاه:
رتبه اول: جناب آقای حسین قربان پور

رتبه دوم : جناب آقای حسین قربان پور

رتبه سوم: جناب آقای مهدی بهرمند

ضمن تبریک به این عزیزان لازم به ذکر است جوایز رتبه های اول در هر چهار محور در فرصت مقتضی به ایشان اهدا می شود.

صعود همکار عزیزمان جناب مهندس علی عزیزی به قله دماوند
"استقامت نه فقط تحمل کردن سختی ها، بلکه گذر از آن ها و رسیدن به شکوه است."
به گزارش روابط عمومی تابا، روز گذشته مورخ سی ام تیرماه 1402، مهندس علی عزیزی از مدیران ارشد شرکت تابا، موفق به صعود به قله 5610 متری دماوند شد. وی با در دست داشتن پرچم تابا بر فراز بلندترین کوه ایران و غرب آسیا بیان کرد: «استقامت و تلاش، پله هایی برای رسیدن به صعود است. ما در شرکت تابا، با استقامت پله ها را به مسیری برای صعود به موفقیت بدل می کنیم».
از طرف شرکت تابا، نیل به این موفقیت بزرگ را به همکار عزیز و ارجمندمان جناب آقای عزیزی تبریک عرض میکنیم.


نخستین مسابقه عکاسی دیجیتال درون سازمانی، ویژه ی تمامی همکاران
روابط عمومی شرکت مهندسی و خدمات تابا برگزار میکند
نخستین مسابقه عکاسی دیجیتال درون سازمانی، ویژه ی تمامی همکاران
محورها:- صنعت و محیط زیست
- مهندسی از نمای نزدیک
- سیمای نیروگاه
- تابا در قاب
- لازم است به همراه عکس های ارسالی، نام و سمت سازمانی خودتان و همچنین لوکیشن عکس را ذکر کنید.
- ذکر کنید متقاضی شرکت در کدام محور مسابقه هستید. شرکت در بیش از یک موضوع بلامانع است.
- عکس های ارسالی می توانند به صورت تک فریم و یا مجموعه عکس باشند.
- در صورت تمایل می توانید برای عکس هایتان «عنوان» انتخاب کنید.
- محدودیتی در استفاده از دوربین عکاسی و یا دوربین موبایل وجود ندارد.
- عکس ارسالی شما به عنوان عکس نهایی در نظر گرفته شده و داوری بر اساس آن انجام می گردد؛ در صورت نیاز به اصلاحات فنی محدود از جمله سایز و نور، این امر باید از جانب خودتان صورت گرفته باشد. بدیهی است که اصلاحات اساسی محسوس، مجاز نمی باشد.
- ارسال عکس به معنای صدور اجازه از جانب شما برای انتشار عکس ها در فرصت های مقتضی می باشد.

15 خرداد، روز جهانی محیط زیست؛ اجرای طرحهای خنککاری، چه نتایج زیستمحیطی به دنبال دارد؟
در آستانه ی روز جهانی محیط زیست (15 خرداد، June 5)، نگاهی به نتایج زیستمحیطی اجرای طرحهای خنککاری داشته ایم.
نویسنده: دکتر محمدسعید فخیم جو، کارشناس مهندسی و تحقیق و توسعه
1- 1 نتایج زیستمحیطی اجرای طرحهای خنککاری
1- 1- 1 مصرف سوخت
استفاده از سامانه خنککاری تبخیری در توربینهای گاز منجر به کاهش دمای ورودی به کمپرسور شده و ورود هوای خنکتر که چگالتر بوده منجر به افزایش دبی جرمی هوا میشود. با ورود هوای بیشتر نیاز به سوخت بیشتری نیز در محفظه احتراق وجود دارد. از این رو در نگاه اول مصرف سوخت توربین گاز در شرایط در مدار بودن کولر تبخیری افزایش مییابد. با این حال این افزایش مصرف همراه با افزایش توان تولیدی توربین است. لذا دقیقتر آن است که میزان مصرف سوخت به ازای توان تولیدی مورد ارزیابی قرار گیرد.
دادههای بهدستآمده از بهرهبرداری سامانه خنککاری تبخیری در نیروگاه کاشان نشان میدهد که در شرایط مختلف دمایی و رطوبتی در طول یک دوره بهرهبرداری یکماهه بهطور متوسط حدود سه درصد در سوخت گاز و حدود چهار درصد در سوخت گازوئیل به ازای هر مگاوات برق تولیدشده، کاهش مصرف اتفاق میافتد. در شرایط مختلف این مقدار حداقل برابر 7/1 درصد برای گاز و گازوئیل و حداکثر برابر 7/5 و7/6 درصد به ترتیب برای گاز و گازوئیل است. این عدد معادل مصرف 5/7 کیلوگرم گاز طبیعی و 13 کیلوگرم گازوئیل کمتر به ازای تولید یک مگاوات ساعت انرژی الکتریکی است.
با متوسط کارکرد سامانه خنککاری حدوداً به مدت 10 ساعت در طول روز و در طول دوره پیک چهار ماهه در نیروگاه کاشان، بهطور متوسط معادل 2365 تن گاز طبیعی و یا 4000 تن گازوئیل کمتر مصرف شده که صرفهجویی قابلتوجهی را در بلندمدت در پی خواهد داشت. برای درک بهتر این مطلب در صورتی که فرض شود این سوخت صرفهجویی شده به قیمت جهانی در بازار عرضه شود، درآمدی معادل 850 هزار دلار برای گاز و یا 3/6 میلیون دلار برای سوخت گازوئیل را عاید کشور خواهد کرد. یادآور میشود این مبلغ تنها برای یک نیروگاه با دو واحد گازی محاسبه شده است.
1- 1- 2 بازده
افت بازده تولید توان یکی از اثرات افزایش دمای محیطی بر روی توربینهای گاز است. این کاهش بازده استفاده غیربهینه از منابع ارزشمند انرژی را در پی خواهد داشت. نتایج بهدستآمده از عملکرد سامانه خنککاری تبخیری در نیروگاه کاشان نشان میدهد که این سامانه قادر است تا بازده عملکرد توربین گاز را در فصل گرم افزایش دهد. در شرایط مختلف دمایی و رطوبتی و در حالت سوخت گاز طبیعی بهطور متوسط بازده تولید توربین گاز 2/3 درصد افزایش مییابد که این عدد برای سوخت گازوئیل به 1/5 درصد میرسد.
1- 1- 3 آلایندههای هوا
یکی از معضلات تولید انرژی الکتریکی با استفاده از سوختهای فسیلی تولید آلایندههای هوا است. سوزاندن گاز طبیعی برای تولید انرژی نسبت به سایر سوختها مثل زغالسنگ یا بنزین منجر به انتشار مقادیر کمتری از انواع آلایندههای هوا و کربندیاکسید میشود. خواص پاکسوختن گاز طبیعی، استفاده از این سوخت را برای تولید انرژی الکتریکی افزایش داده است. واکنش سوختن گاز طبیعی به صورت معادله زیر است:
CH4 + 2O2 > CO2 + 2H2O
همانطور که ملاحظه میشود در صورت سوختن کامل گاز طبیعی، حاصل گاز کربن دیاکسید و بخار آب خواهد بود. با این حال بنا به دلایل مختلف همواره این گاز به صورت کامل نسوخته و منجر به انتشار جانبی آلایندههای دیگر هوا مانند اکسیدهای نیتروژن و کربن مونواکسید میشود.
در توربینهای گاز نیز فرآیند سوختن فوق منجر به انتشار آلایندههای هوا و کاهش کیفیت هوا میشود. همانطور که اشاره شد با استفاده از سامانه خنککاری تبخیری، میزان مصرف سوخت توربین افزایش یافته و متعاقب آن توان تولیدی افزایش میباید. به همین نسبت با افزایش میزان مصرف سوخت، انتشار آلایندههای هوا از خروجی دودکش توربین گاز نیز افزایش مییابد. اما مشابه آنچه در مورد مصرف سوخت بیان شد، میزان آلاینده انتشار یافته به نسبت توان تولیدی کاهش مییابد. از سوی دیگر کاهش دمای هوای ورودی باعث کاهش احتراق ناقص و تولید کمتر اکسیدهای نیتروژن خواهد شد.
به دلیل عدم پایش لحظهای آلایندههای منتشرشده از خروجی دودکش، به مقدار کافی داده جهت بررسی اثر سامانه خنککاری بر روی میزان آلایندههای خروجی وجود نداشته است. از این رو جهت بررسی این عامل، شبیهسازی نرمافزاری توربین گاز با سوخت گاز در دو حالت عدم وجود سامانه خنککاری و همچنین وجود خنککاری بر روی ورودی هوای کمپرسور توربین انجام شد. نتایج این مدلسازی در شکل زیر نشان داده شده است:
درصد تغییرات متغیرهای مختلف توربین گاز نیروگاه کاشان پس از خنککاری به روش مدیای مرطوب
نتایج ارائه شده در شکل بالا، حاصل شبیهسازی توربین وی.94.2.5 شرکت مپنا، برای شرایط آب و هوایی شهر کاشان در رطوبت نسبی پنج درصد است. همان طور که مشاهده میشود، با بهکارگیری سامانه خنککاری تبخیری به روش مدیای مرطوب توان تولیدی توربین تا 88/22 درصد، در دمای 50 درجه سلسیوس افزایش یافته است. میزان اثر گذاری این سامانه با افزایش دما و کاهش رطوبت افزایش مییابد. بهصورت متناظر با افزایش دما، مقدار سوخت مصرفی و متعاقباً کربندیاکسید تولیدی تا 88/15 درصد افزایش یافته است. با این حال در صورتیکه میزان مصرف سوخت و کربندیاکسید منتشرشده بر حسب میزان توان توربین مورد توجه قرار داده شود، در دمای 50 درجه سلسیوس و رطوبت پنج درصد میزان مصرف سوخت و تولید آلاینده کربندیاکسید تا 7/5 درصد کاهش در مصرف و انتشار آلاینده را به ازای هر مگاوات تولید برق توربین نشان میدهد.
با توجه به نتایج ارائهشده در این زیربخش مشخص میشود که استفاده از سامانههای خنککاری تبخیری به روش مدیای مرطوب در ورودی هوای کمپرسور توربینهای گاز، طرحی همسو با اهداف زیستمحیطی و اقدامی در جهت بهبود وضعیت محیطزیست منطقه و کشور است. کاهش مصرف سوخت فسیلی به عنوان یکی از منابع اصلی انرژی کشور از جمله مزایای استفاده از این طرح است. از سوی دیگر با کاهش انتشار آلایندههای ناشی از سوختن منابع فسیلی گامی در جهت بهبود کیفیت هوا برداشته میشود.
نکته منفی استفاده از این سامانه، مصرف آب آن است. بررسی و محاسبات انجامشده نشان میدهد، که این مصرف در مقایسه با سایر مصارف شهری کشور عدد قابلتوجهی نبوده و میتوان با اقدامات اصلاحی در مصارف این مصرف را نیز جبران کرد.
در کنار تمامی مزایای ذکر شده، از مهمترین ثمرات استفاده از این طرح افزایش توان تولیدی نیروگاههای کشور در زمان پیک مصرف شبکه، بدون صرف هزینهی کلان جهت احداث نیروگاه جدید و یا ایجاد ظرفیت مازاد بر ظرفیت تولید نیروی کشور است. جلوگیری از قطعی شبکه در زمان اوج مصرف برق در فصل گرم سال، منافع اجتماعی-اقتصادی عمدهای را برای کشور در بر خواهد داشت. جلوگیری از قطع برق صنایع و کاهش تولید در کشور و جلوگیری از خاموشیها در مناطق شهری از جمله مواردی است که استفاده از این سامانهها بدون صرف هزینه زیاد برای کشور عاید خواهد کرد.

انعکاس خبری رونمایی از پروژه پوسته و پره های توربین بخار نیروگاه لوشان ساخت داخلی
متخصصان دانش بنیان شرکت تابا موفق شدند پوسته و پره های توربین بخار را طراحی و بومی سازی کنند. این محصول راهبردی در صنایع نیروگاهی اکنون با ۳۰ درصد قیمت نمونه خارجی در کشور تولید میشود. همچنین، جدای از صرفه جویی ارزی که ساخت این پوسته توربین برای کشور داشته است، شرکت سازنده این پوسته به فرمول ساخت آن هم دست پیدا کرده است.

حضور شرکت مهندسی و خدمات تابا در لیست بلند سازندگان تایید شده توسط شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی (TPPH) به چه معناست؟
فهرستی از تامین کنندگان معتبر پذیرفته شده بر اساس معیار ها، سیاست ها و استراتژی های هر سازمان برای تامین کالا و یا خدمات خاص مد نظر آن سازمان را وندور لیست و یا به اصطلاح AVL می نامند. وندور (انگلیسی: Vendor) در زنجیره تأمین، به شرکت بازرگانی معتبری اطلاق میشودکه تأمینکننده کالا یا خدمات است.
در پروژههای بزرگ صنعتی از قبیل پروزههای نفت، گاز و پتروشیمی، پخش و پالایش، نیرو، فولاد، و دیگر صنایع بزرگ و حساس، زمانی که مسئولیت تأمین کالای مورد نیاز پروژه بر عهده مجری میباشد، کارفرمایان یا مشاورین طرح، لیستی شامل کلیه کالا و تجهیزات مورد تأیید خود و شرکتهای تولید یا توزیع کننده آن را پیوست قرارداد میکند و در قرارداد ذکر خواهد شد که مجری موظف است در اجرای پروژه تنها از محصولات مورد تأیید کارفرما استفاده نماید. به لیستی که شامل محصولات مورد تأیید کارفرما است و اطلاعات شرکت تولید یا توزیع کننده در آن وجود دارد “لیست بلند” یا ” وندور لیست ” می گویند. نام کامل این لیست Approved vendor list (AVL) به معنی لیست فروشندگان تأیید شده میباشد.
شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات ایفاصنعت تابا در حال حاضر در بخش های «پره های توربین بخار»، «پره های کمپرسور»، «پره های ثابت ردیف اول و دوم توربین گازی GEF5» و «پره های متحرک ردیف اول و دوم توربین گازی GEF5» لیست بلند شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار دارد.
لازم به توضیح است شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، مسئولیت ساماندهی فعالیت های تصدی دولت در زمینه ی تولید نیروی برق حرارتی متصل به شبکه انتقال و توزیع برق کشور، راهبری شرکت های زیر مجموعه و برنامه ریزی، مدیریت توسعه و بهره برداری از نیروگاه های یاد شده در چارچوب سیاست های وزارت نیرو و تسهیل مشارکت بخش غیر دولتی در تولید برق حرارتی را برعهده دارد.

گزارش تصویری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی



























رونمایی از محصول دانش بنیان «پوسته و پرههای ثابت و متحرک توربین بخار نیروگاه شهید بهشتی لوشان»
با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از محصول دانش بنیان بومی شده «پوسته و پرههای ثابت و متحرک توربین بخار 120 مگاواتی » که قرار است در نیروگاه شهید بهشتی لوشان مورد بهره برداری قرار گیرد، رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی تابا، این محصول شرکت دانش بنیان «مهندسی و خدمات تابا» روز شنبه 30 اردیبهشت ماه جاری، با حضور محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و علی عیسی پور، مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی رونمایی شد.
دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی پس از بازدید از این محصول در جمع خبرنگاران اظهار داشت:طی چند سال اخیر در حوزه مشارکت شرکتهای دانشبنیان در طرحهای بزرگ صنعتی، اقدامات بسیار خوبی انجام شده است که یکی از آنها ترک تشریفات مناقصه بخش دولتی برای بهرهوری از محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان است که این کار با اذن مقام معظم رهبری و تایید نهادهای بالادستی انجام شده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: مسئله بازسازی تنها به مهندسی معکوس ختم نمیشود و غالب شرکتها پس از فرایند بازسازی خود میتوانند به طراحی محصول و تولید آن دست یابند و صندوق نوآوری نیز با هدف آنکه این دانش بازسازی و طراحی در کشور توسعه پیدا کند تاکنون حمایتهای مختلفی به عمل آورده است. در زمینه محصولات دانشبنیان از قبیل آنچه شرکت دانشبنیان «تابا» نسبت به بازسازی آن اقدام کرده است اگر تجمیع تقاضا صورت گیرد صندوق نوآوری آماده حمایت از شرکتهای دانشبنیانی است که میتوانند ابزار و تجهیزات مختلف را بازطراحی کنند.
دکتر علی عیسی پور، مدیرکل دفتر فناوری و بومیسازی نیروگاههای شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه این رونمایی با تاکید بر این که امور پیچیده و فرایند مهندسی این ابرپروژه شامل مراحل و فازهای گوناگونی بوده است،اظهار داشت: با توجه به عدم دسترسی آسان به طراحان اصلی و مدارک کافی و لازم، ارزش افزوده ی به سرانجام رساندن این پروژه چندین برابر می شود.
وی افزود پوسته و پرههای ثابت و متحرک توربین بخار ۱۲۰ مگاواتی نیروگاه شهید بهشتی لوشان با دور نامی 3000 دور بر دقیقه، دمای ورودی 530 درجه سلسیوس و فشار ورودی 120 بار به صورت کامل توسط شرکت سازنده، مهندسی و تولید شده است. اقداماتی همچون مهندسی معکوس در حوزه مواد، اندازه گیری به روش های مختلف، تحلیل مدارک موچود و شرایط مونتاژی، مدل سازی و تحلیل قطعات و توربین، استفاده از استانداردهای صحیح و روش های ساخت متناسب از جمله فعالیت های ارزشمندی است که این شرکت با اتکا به نیروی جوان و تجارب مدیران مجرب به انجام رسانده و منجر به بازسازی کامل داخلی توربین مذکور شده است.
عیسی پور ادامه داد: امروز شاهد رونمایی از محصولی بودیم که برای نخستین بار در کشور و به دست متخصصان یکی از شرکتهای دانشبنیان به تولید رسیده است. این محصول در ارتباط با توربین بخاری است که سالیان سال در یکی از نیروگاههای کشور معطل مانده بود، چرا که تجهیزاتش قابلیت استفاده نداشت و باید حتما توسط سازنده خارجی آن، مورد بهرهبرداری مجدد قرار میگرفت. با این همه به همت یک شرکت دانشبنیان ایرانی امروز این محصول استراتژیک را بازتولید کرده و توانسته ایم این پره را وارد مدار کنیم و این نیروگاه در آینده نزدیک می تواند از آن استفاده کند.
مهندس علی نیکبخت مدیرعامل شرکت مهندسی و خدمات تابا و رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران درباره این دستاورد گفت: پروژهای که شرکت دانش بنیان «تابا» توانسته آن را به ثمر رساند، بومی سازی و ساخت داخل «پوسته و پرههای ثابت و متحرک توربین بخار» است، محصولی که از اجزای توربین بخار است و در نیروگاههای برق به کار میرود.
وی افزود: 18 ماه است که این پروژه شروع شده است. ما پوسته را به صورت موقت داشتیم، اما بخشهایی از آن را مجددا بازسازی کردیم چرا که پوسته کاملا از بین رفته بود، لذا از همان ابتدا محصول را طراحی کردیم و از قطعات مدل گرفتیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تاکید کرد: در فرایند بازسازی این محصول حدود 120 جلسه دو ساعته فنی برای ارزیابی و بررسیهای لازم برگزار کردیم. با شروع فاز ساخت آن موارد پیچیدهای از جمله ریختهگری آلیاژهای مختلف و جوشکاریهای بسیار پیچیده به کار گرفته شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه های ایران تصریح کرد: این ابر پروژه توربین بخار بالغ بر 6000 قطعه می باشد که پس از نوسازی و نصب می تواند برق بیش از 10 هزار خانوار در روز را تأمین کند.
شایان ذکر است نیروگاه شهید بهشتی لوشان ، در سال ۱۳۵۱ به بهره برداری رسید. این مجموعه یکی از نیروگاه های حرارتی با ظرفیت تولید ۳۶۰ مگاوات و شامل ۲ واحد گازی ۶۰ مگاواتی و ۲ واحد بخار ۱۲۰ مگاوات می باشد.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران
نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران به عنوان بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه كه سالانه با حضور جمع كثیری از شركتهای توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برپا می گردد، فرصت بسیار مغتنمی است تا شركتهای فعال در این صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست اندركاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیتها و نوآوری های آتی خود را هدایت نمایند.
لذا به اطلاع کلیه علاقمندان و فعالان در این صنعت مهم و کلیدی میرساند بیست و هفتمین دوره این نمایشگاه در 27 الی 30 اردیبهشت1402 در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار خواهد شد.
در این راستا شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا از شما دعوت به عمل می آورد تا ضمن بازدید از این نمایشگاه و حضور در غرفه این شرکت فرصت تبادل نظر در جهت ارتقا سطح خدمات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور فراهم نمایید.
با این امید که برگزاری این رویداد بزرگ با مشارکت کلیه دست اندرکاران این صنعت گامی رو به جلو در راستای اعتلا و انعکاس هر چه بیشتر توانمندی های این صنعت در ایران و جهان باشد.
تاریخ برگزاری : 27 الی 30 اردیبهشت1402
ساعت بازدید : 9 الی 17
مکان : محل دائمی نمایشگاه های تهران
غرفه : سالن 41 غرفه 7046

حضور شرکت تابا در لیست سازندگان پره های ثابت ردیف اول و دوم توربین گاز F5


حلول ماه مبارک رمضان مبارک






تبریک نوروز 1402



نشاندن لبخند بر روی لبان کودکان ایران زمین در آستانه نوروز 1402


تبریک روز مهندس
علوم مهندسی دنیا را جایی برای بهتر زیستن کرده است با این حال کوچکترین خطاها در حوزهی مهندسی بزرگترین فاجعههای انسانی را رقم زده است. از چرنوبیل تا هیروشیما و تریآیلند تا مهیبترین زلزلهها با هزاران کشته و زخمی و ویرانی همه حاصل بیتوجهی و بیتعهدی به علوم مهندسی است همانطور که از پیشرفتهترین فناوریهای مهندسی در نجات جان میلیونها انسان استفاده شده است، از کوچکترین و پیش پا افتادهترین تجهیزات و ابزاری که نبود هر یک گوشهای از زندگی بشر را با مشکل مواجه میکند تا بزرگترین و پیشرفتهترین ابزاری که نبود آن جان میلیونها انسان و زندگی در کرهی خاکی را تهدید میکند همه ساختهی دست و تفکر مهندسان است.
جامعهی بشری امروز بیش از نیاز به علوم مهندسی به مهندسانی نیازمند است که همزمان با یادگیری علوم مهندسی به اصول مهندسی حرفهای پایبند باشند و با فراگیری و بهکارگیری مهارتهای گوناگون و آمیختن آن با علوم مهندسی، این علوم را با کارايی و بهرهوری و خطرپذیری کمتر همراه نمایند. مرکزهای آموزش مهندسی باید محل جذب نخبهترین اشخاص جامعه باشند و همچنان که علوم مهندسی در تمامی زمینههای زندگی بشر نفوذ نموده است دانشآموختگان همهی علوم از علوم انسانی تا تجربی و از اقتصاد تا پزشکی باید با مبنای مهندسی آشنا شوند تا آنچه از آن بهعنوان تفکر مهندسی نام برده میشود در همهی علوم راهگشا و گرهگشای چالشهای گوناگون باشد.
پایبندی به اصول مهندسی و اخلاق حرفهای در علوم مهندسی و آموختن مهارتهای مختلف از مهارتهای نرم تا مهارتهای سخت نیاز امروز و فردای جامعهی مهندسی است. علوم مهندسی بهطور مرتب نیازمند بازنگری و دگرگونی است و نادیده انگاشتن این نیاز هر جامعهای را با گرفتاری روبهرو میکند. روز مهندسی در کنار قدردانی از مهندسان برتری که جامعه را بهسوی تعالی و توسعه سوق دادهاند باید یادآور همین نیازها باشد. نیازهایی که بیتوجهی به آنها بخش بزرگی از جامعه را زیر آوار گرفتارهایی از بین خواهد برد.
⚘️روز مهندسی بر همهی کسانی که در گسترش تفکر و نگاه مهندسی تلاشگرانه ایستادهاند گرامی باد⚘️

در حاشیه بازدید های روز پایانی چهارمین نمایشگاه پتروشیمی
در حاشیه بازدید های مهم روز پایانی در چهارمین دوره نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی و پالایش







برگزاری نشست تخصصی با موضوع «مراحل تدوین تکنولوژی پره های داغ توربین ALSTOM»
برگزاری نشست تخصصی با موضوع «مراحل تدوین تکنولوژی پره های داغ توربین ALSTOM» در نشست تجهیزات دوار، توسط سرخانم مهندس نسرین اصل شهریور از شرکت مهندسی و خدمات تابا در چهارمین دوره نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی و پالایش



گزیده ای از بازدیدهای مهم روز اول و دوم نمایشگاه پتروشیمی
















بازدید جناب آقای دکتر علی عسگری از غرفه تابا در نمایشگاه پتروشیمی



دعوت به حضور در چهارمین دوره نمایشگاه پتروشیمی

تبریک سال نو میلادی
آرزومندیم که این سال جدید برایتان شادمانیهای تازه، اهداف جدید، دستاوردهای نو و هزاران الهام تازه به زندگیتان به ارمغان بیاورد.
برایتان سالی لبریز از شادمانی را آرزومندیم.

یلدا مبارک
تنها چند دقیقه ناقابل می تواند از یک شب عادی، شب یلدا بسازد؛ ولی با هم بودن است که آن را نیک نام کرده و در تاریخ ماندگار شده است


گزارش تصویری بیست و دومین نمایشگاه صنعت برق ایران








دعوت به حضور در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران
نمایشگاه بین المللی صنعت برق ،ایران به عنوان بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه که سالانه با حضور جمع کثیری از شرکتهای توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت برق برپا میگردد، فرصت بسیار مغتنمی است تا شرکتهای فعال در این صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست اندرکاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد این صنعت فعالیتها و نوآوریهای آتی خود را هدایت نمایند. لذا به اطلاع کلیه علاقمندان و فعالان در این صنعت مهم و کلیدی میرساند بیست و دومین دوره این نمایشگاه بین المللی در ۲۹ آبان ماه الی ۲ آذر ۱۴۰۱ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار خواهد شد. در این راستا شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا از شما دعوت به عمل میآورد تا ضمن بازدید از این نمایشگاه و حضور در غرفه این شرکت فرصت تبادل نظر در جهت ارتقا سطح خدمات صنعت برق کشور فراهم گردد. با این امید که برگزاری این رویداد بزرگ با مشارکت کلیه دست اندرکاران این صنعت گامی رو به جلو در راستای اعتلا و انعکاس هر چه بیشتر توانمندی های این صنعت در ایران و جهان باشد.

با دستور رئیس جمهور واحد بخار نیروگاه هریس به بهره برداری رسید
رئیس جمهور از طریق ویدئوکنفرانسی در تبریز واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی هریس را به بهرهبرداری رساند.
به گزارش روابط عمومی تابا، مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجان، رسول اسماعیلزاده، بیان کرد: واحد بخار نیروگاه سیکلترکیبی هریس به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات امروز به شبکه سراسری برق کشور متصل شد.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در مراسم افتتاح این طرحها، حجم سرمایهگذاری صورت گرفته برای ساخت پروژههای یاد شده را ۲۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای نخستین بار در کشور یکهزار مگاوات واحد نیروگاهی حرارتی به بهرهبرداری میرسد و با افتتاح واحدهای بخار یاد شده سالانه بیش از یک میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفهجویی خواهد شد.
عبدالرسول پیشاهنگ با بیان اینکه این طرحها با همت و توان نیروهای متخصص داخلی و شرکتهای دانشبنیان و سازنده نیروگاه ایرانی انجام شده است، گفت: با بهرهبرداری از این ۶ طرح در مجموع ۱۰۲۶ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده خواهد شد. افتتاح چهار واحد بخار یاد شده سالانه بیش از یک میلیارد مترمکعب صرفهجویی در مصرف سوخت را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: دولت سیزدهم با افزایش ۶ هزار مگاواتی تولید برق در یکسال، رکورد افزایش ظرفیت تولید برق طی یکسال را بر جای گذاشت.
در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاهی کل کشور ۸۹ هزار ۳۶۵ مگاوات است که سهم نیروگاههای حرارتی ۷۲ هزار و ۶۱۴ مگاوات (۲/۸۱درصد)، برقآبی ۱۲ هزار و ۸۷ مگاوات (۶/۱۳درصد)، اتمی هزار و ۲۰ مگاوات (۱/۱ درصد)، و تولید پراکنده و تجدیدپذیر و دیزلی ۳ هزار و ۶۴۴ مگاوات (۱/۴ درصد) میباشد.

سومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی

دعوتنامه شرکت در سومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی


برگزاری دوره ایمنی و آتشنشانی

Merry Christmas and Happy New Year
.We love life with all our being and wish each other health, happiness and prosperity
.Merry Christmas and Happy New Year

یلدای 1400


هفتمین سالگرد تاسیس شرکت تابا

برگزاری کارگروه تخصصی کیفیت و استاندارد

واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی هریس با موفقیت سنکرون شد
به گزارش روابط عمومی شرکت تابا، واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی هریس روز سه شنبه 11 آبان 1400 در ساعت 09:01 صبح با موفقیت سنکرون و به شبکه برق سراسری متصل شد.
مدیرعامل محترم شرکت تابا در پی اتصال واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی هریس به شبکه سراسری در پیامی مراتب تقدیر و تشکر خود را از کلیه همکاران مرتبط در پروژه راه اندازی اولین توربین بخار نیروگاه های کلاس F در کشور اعلام نمود و افزود این مهم با زحمات شبانه روزی تیم پروژه راه اندازی واحد بخار و پشتیبانی همکاران نیروگاه و دفتر مرکزی شرکت تابا در طول یک سال گذشته صورت گرفته است. علی نیکبخت در پایان تصریح کرد امید است با اتکا به تجارب کسب شده و تخصص تیم ارزنده پروژه شاهد موفقیت های بیشتر در جهت خدمت به کشور عزیزمان باشیم.




بازدید مدیرعامل شرکت مهندسی و خدمات تابا از نیروگاه سیکل ترکیبی هریس
به گزارش روابط عمومی شرکت تابا، مهندس علی نیکبخت مدیرعامل شرکت مهندسی و خدمات تابا در تاریخ ۱۵ شهریور از نیروگاه سیکل ترکیبی هریس بازدید کرد و در فضای صمیمانه با کارکنان این نیروگاه به گفت و گو نشست.
مهندس نیکبخت در این دیدار با اشاره به جایگاه مهم این نیروگاه در صنعت تولید برق و تشریح شرایط مالی و اقتصادی شرکت، از تلاش های شبانه روزی مدیران و کارکنان نیروگاه در تولید برق پایدار و خدمت رسانی به شهروندان،
قدردانی و تشکر نمود.



نیروگاه هریس واکسینه شد
به گزارش روابط عمومی شرکت تابا در نیمه دوم مرداد ماه ۱۴۰۰، فاز اول واکسیناسیون کارکنان نیروگاه سیکل ترکیبی هریس انجام شد. مسئول HSE نیروگاه هریس در این باره افزود: پس از مشقت های فراوان برای جلوگیری از ورود ویروس منحوس کرونا به این نیروگاه و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی توسط همکاران، از ۲۴ مرداد لغایت ۳ شهریور ماه سال جاری موفق به انجام واکسیناسیون در نیروگاه سیکل ترکیبی هریس شده ایم. امید است با مدد خداوند و تداوم رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم مانع از پیشرفت این ویروس منحوس شویم.


اقدامات گروه HSE نیروگاه هریس در برابر کرونا
به گزارش مسئول HSE نیروگاه سیکل ترکیبی هریس اقدامات پیشگیرانه در مقابله با ویروس کرونا به شرح ذیل میباشد :
- ضد عفونی مکرر میز و صندلی و دستگیره درب و ها و کمد و موس و کیبورد و سایر سطوح چند بار در روز

- انجام تست PCR برای کل پرسنل با هماهنگی مرکز بهداشت شهرستان هریس

- انجام ازمایشات غربالگری ویروس کرونا(CRP,ESR,CBC) و افزودن تست های کرونا به لیست آزمایشات طب کار
- کنترل دما و اکسیژن بدن پرسنل به صورت مداوم و پایش و غربالگری همکارانی که دارای علائم بالینی هستند.

-
- رعایت فاصله بهداشتی در دفاتر اداری و سایت
- توزیع دهانشویه با توجه به خاصیت ضدعفونی کنندگی دهان و توزیع ویتامین D با توجه به تاثیر آن در افزایش ایمنی بدن
- توزیع ظرف اسپری و مایع ضد عفونی کننده و ماسک پزشکی سه لایه بین رانندگان پرسنل

- پایش روزانه ضدعفونی خودروها و محدودیت تعداد سرنشینان
- اعمال محدودیت های ورود و خروج به ساختمانCCB و صدور کارت تردد و پایش تردد نفرات توسط حراست
- نصب اعلامیه های بهداشتی در خصوص کرونا

- نصب ضدعفونی کننده دست در ورودی ساختمان ها
- الزام تمامی دفاتر اداری به روشن بودن دائمی سیستم تهویه
- سرو دمنوش های گیاهی با زنجبیل و دارچین به جای چای
- محدودیت ورود و معرفی به پزشک نیروگاه و انجام تست برای پرسنلی که دارای علائم مشکوک هستند.
- حذف سرو غذا در کانتین و صرف غذا به صورت انفرادی در دفاتر اداری با رعایت پروتکل های بهداشتی

- توزیع ماسک و الکل بین پرسنل و پایش ان به صورت مداوم
- نصب بنرهای هشدار بهداشتی در سایت
- حذف جلسات غیر ضروری و برگزاری جلسات ضروری با رعایت پروتکل های بهداشتی
- آموزش و اطلاع رسانی و تهیه پمفلت آموزشی برای پرسنل و به اشتراک گذاشتن مطالب علمی در گروه

برگزاری دوره آموزشی آتشنشانی در نیروگاه هریس
به گزارش روابط عمومی شرکت تابا دوره آموزش تخصصی آتشنشانی و سیستم اطفاء حریق به صورت تئوری و عملی به مدت ۳۲ ساعت در اردیبهشت ماه در نیروگاه سیکل ترکیبی هریس برگزار گردید .



فصلنامه پیام تولید برق شماره 25 و 26

راه های ارتباطی با شرکت مهندسی و خدمات تابا
به اطلاع میرساند از این پس مکاتبات پستی خود با شرکت مهندسی و خدمات تابا را با آدرس: خیابان میرداماد، خیابان حصاری، نبش کوچه یکم، پلاک 36 و مکاتبات تلفنی خود را به صورت موقت با شماره 22264706 به انجام رسانید.

اختتامیه ششمین همایش ساخت داخل برگزار شد
مراسم اختتامیه ششمین همایش ساخت داخل و بازسازی تجهیزات و قطعات نیروگاهی روز دوشنبه 25 اسفند ماه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
در این برنامه مهندس مهریان دبیر انجمن صنفی نیروگاه های ایران، مهندس بادرستانی مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق ری، مهندس پارسا مدیرعامل شرکت تارا و مهندس نیکبخت دبیر همایش و مدیرعامل شرکت مهندسی و خدمات تابا، مهندس مهرداد رئیس هیئت مدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی، دکتر علی عیسی پور مدیرکل دفتر فناوری و بومی سازی نیروگاه های شرکت تولید نیروی برق حرارتی، مهندس صمیمی مدیر امور مجامع و صندوق های سرمایه گذاری، به سخنرانی پرداختند. جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش ساخت داخل مراجعه نمایید.



صحبت های جناب آقای مهندس نیکبخت در ارتباط با روز مهندس
صحبت های جناب آقای مهندس نیکبخت مدیر عامل شرکت مهندسی و خدمات تابا در ارتباط با روز مهندس

گزارش تصویری دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی
گزارش تصویری از مهم ترین بازدید ها و جلسات دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی
دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی همراه با برگزاری همایش و نشست های تخصصی از روز دوشنبه تا چهار شنبه 27 الی 29 بهمن ماه در مرکز همایش ها و نمایشگاه های بین المللی جزیره کیش برگزار شد.






انعقاد تفاهم نامه مشترک همکاری فی مابین شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا و شرکت فجر انرژی خلیج فارس
انعقاد تفاهم نامه مشترک همکاری فی مابین شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا و شرکت فجر انرژی خلیج فارس در دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی
به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و خدمات تابا، روز سه شنبه 28 بهمن ماه 99 تفاهمنامه ساخت اجزا قطعات و تجهیزات نیروگاهی و پتروشیمی شامل توربین، ژنراتور، بویلر و... مابین شرکت مهندسی و خدمات تابا و شرکت فجر انرژی خلیج فارس منعقد شده است.




دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی
دعوت جهت بازدید از غرفه شرکت مهندسی و خدمات تابا در دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی
دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی همراه با برگزاری همایش و نشست های تخصصی از روز دوشنبه تا چهار شنبه 27 الی 29 بهمن ماه در مرکز همایش ها و نمایشگاه های بین المللی جزیره کیش برگزار خواهد شد. از شما دعوت به عمل می آوریم تا از غرفه این شرکت بازدید نموده و ما را از دیدگاه ها و نظرات ارزشمندتان بهره مند نمایید.- تاریخ برگزاری : 27 الی 29 بهمن ماه
- مکان : مرکز همایش ها و نمایشگاه های بین المللی جزیره کیش
- غرفه : 44



اولین رویداد تخصصی در حوزه استارتاپ های نیروگاهی
مهلت ارسال اطلاعات: 25 بهمن ماه
جهت کسب اطلاعات بیشتر با دبیرخانه ششمین همایش ساخت داخل در تماس باشید:
021-75041000

شبکه های اجتماعی ششمین همایش ساخت داخل را دنبال نمایید:





صحبت های جناب آقای دکتر فرهمند

مراسم گرامیداشت روز مادر



فیلم مصاحبه جناب آقای مهندس نیکبخت و جناب آقای مهندس ذبیح زاده
فیلم مصاحبه جناب آقای مهندس نیکبخت دبیر همایش ساخت داخل و مدیر عامل شرکت مهندسی و خدمات تابا و جناب آقای مهندس ذبیح زاده مجری طرح تولید پراکنده و انرژی های نو شرکت توانیر

کارگاه آموزشی با موضوع ساخت افزایشی در صنعت نیروگاهی فرصت ریسک های پیش رو
کارگاه آموزشی با موضوع ساخت افزایشی در صنعت نیروگاهی فرصت ریسک های پیش رو، روز پنجشنبه 9 بهمن ماه برگزار گردید.
این کارگاه آموزشی با همکاری شرکت مهندسی و خدمات تابا و شرکت آسال لیزر ساخت برگزار گردید.معرفی شرکت آسال لیزر ساخت:
این شرکت با نام تجاری «گروه پرینت سه بعدی آیدیزاین»، به عنوان یکی از پیشگامان صنعت ساخت افزایشی (پرینت سه بعدی)، در زمینه بومی سازی زنجیره ی تامین ماشین آلات و ارائه خدمات تولید قطعات به کمک این فناوری مشغول به فعالیت می باشد. پاسخگویی به نیاز روز بخش های مختلف صنعت، پزشکی و پژوهشی کشور و همچنین فرهنگ سازی و جهت دهی به آنها و ورود به عرصه بازار های بین المللی از جمله وظایف شرکت می باشد.فیلم کارگاه آموزشی ساخت افزایشی در صنعت نیروگاهی فرصت ریسک های پیش رو:

مشروح مباحث مطرح شده در مصاحبه جناب آقای مهندس نیکبخت با جناب آقای مهندس ذبیح زاده
افتخاری شد که در خدمت شما باشیم در ادامه برنامه های همایش ساخت داخل، موانع و راهکار هایی که در بحث ساخت داخل، صنعت و صنعت نیروگاه وجود دارد را بررسی کنیم. لطفا یک معرفی داشته باشید از این دفتر و مجموعه ای که شما مدیریت آن را برعهده دارید.
بحث ساخت داخل از جنبه های مختلف اهمیت دارد و در تولید پراکنده چه از لحاظ حرارتی و چه از لحاظ تجدید پذیر فرصت های زیادی برای توسعه وجود دارد. در تولید پراکنده و انرژی های نو، شرکت توانیر ماموریتش تسهیل فضای کسب و کار نیروگاه های مقیاس کوچک حرارتی است. از این جنبه شرکت های برق منطقه ای که 16 شرکت هستند وظیفه عقد قرارداد با متقاضیانی را دارند که می خواهند در این حوزه وارد شوند و نیروگاه بسازند البته قبل از این کار باید مجوز احداث را دریافت کرده باشند. شرکت توانیر به عنوان شرکت مادر تخصصی وظیفه نظارت بر عملکرد و پیگیری مسائل مرتبط با این نیروگاه ها مانند سوخت و محیط زیست و فرایند های صنعتی و... را بر عهده دارد.
در حال حاضر ظرفیت نصب شده دی جی ها و تولید پراکنده در کشور چند مگاوات است؟
بیش از 1700 مگاوات ، که تقریبا 240 نیروگاه هستند. تقریبا 1500 مگاوات هم قرارداد داریم که نیروگاه ها در دوره احداث قرار دارند با درصد پیشرفت های مختلف و حدود 2500 مگاوات هم که تایید شده است، آمادگی داریم که شرکت ها مجوز های لازم برای احداث نیروگاه ها را دریافت کنند.
در مورد آخرین وضعیت نرخ های خرید و قرارداد های تضمینی که وجود دارد، لطفا توضیح بفرمایید.
ما از طریق دو تیپ قرار داد، برق نیروگاه مقیاس کوچک را خریداری میکنیم و عمده قرارداد های ما تضمینی هستند که قرارداد های 10 ساله هستند که 5 سال آن به صورت تضمینی است. این نیروگاه ها نرخ خریدشان یک نرخ پایه داردکه براساس سال قرارداد که منعقد میشود و بر اساس فرمول تعدیلی که شورای اقتصاد تعیین کرده است نرخشان شامل تعدیل میشود که براساس شاخص نرخ ارز و براساس شاخص cpi تعدیل میشود و نرخ هایی را بر این اساس به شرکت ها اعلام می کنیم و صورت حساب ها بر آن اساس صادر میشود.

آخرین اطلاعات نرخ ها در سامانه توانیر وجود دارد یا باید استعلام گرفته شود؟
شرکت ها میبایست از طرف قراردادشان که شرکت برق منطقه ای است از این نرخ ها اطلاع پیدا کنند که به طور تقریبی 6 تا 7 برابر نرخ متوسط بازار عمده فروشی برق است. تیپ دیگر قرارداد ها، قرارداد بر اساس شیوه نامه ای است که مصوب هیئت تنظیم بازار برق ایران است که در سال جاری، مصوبه 329 هیئت تنظیم است که در این مصوبه نرخ خرید این نیروگاه ها که عملا غیر تضمینی هستند یعنی بعد از 5 سال تضمینی در ماه های گرم سال 185 تومان به طور متوسط است و در ماه های دیگر سال 53 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است. این نرخ در طول سال 30 درصد از متوسط بازار عمده فروشی برق بیشتر است.
توضیحی در ارتباط با انرژی های نو بفرمایید.
موضوعات مطرح در انرژی های نو در ساتبا انجام میشود اما در شرکت توانیر آن چه که در ارتباط با انرژی های نو بررسی می شود، ظرفیتی تقریبا 850 مگاوات، ظرفیت نصب شده ای است که در انرژی های تجدید پذیر در کشور تقریبا با یک وزن مساوی بین بادی و خورشیدی در کشور وجود دارد.
با توجه به افزایش نرخ ارز و هزینه سرمایه گذاری که به ویژه در خورشیدی که در انجمن صنفی نیروگاه ها بحث شده است، به طور کلی در مقیاس کوچک نرخ بازگشت این نوع سرمایه گذاری ها در چند سال است؟
در طرح برق امید برای مشترکین پر مصرف یک بازه 6 ماهه مهلت داده شده است تا در جرگه کم مصرف ها یا خوش مصرف ها حضور پیدا کنند. یکی از راهکار ها، ساخت نیروگاه های کوچک خورشیدی است که به روش هایی تسهیلات داده می شود به آنها تا دریافتی آنها از شبکه کم شود. ما در زمینه انرژی های نو همکار ساتبا هستیم و کمک می کنیم.
در حوزه دی جی ها و تولید پراکنده، آخرین وضعیت بازگشت سرمایه به چه صورت است؟
در دی جی ها بر اساس فرمول تعدیلی که وجود دارد نرخی است که جذابیتش را همچنان حفظ کرده است و توسعه زیادی داریم. ما از ابتدای سال تا پایان آذر، حدود 220 مگاوات ظرفیت دی جی اضافه کرده ایم که نسبت به سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش وجود داشته است.براورد ما برای برگشت سرمایه 3.5 سال است که به نظر مطلوب است.

شما با تعمیر و نگهداری این خواستگاه ها چه می کنید؟ با توجه به مشکلات و هزینه هایی که بحث تعمیرات و نگهداری داریم برنامه های شما برای این مورد چیست؟
صنعت برق تمام تلاشش را برای همه انواع نیروگاه ها در کشور انجام میدهد که همه را به نوعی پیش ببرند و بتوانند تولید خود را به خوبی پیش ببرند. در نگهداری و تعمیرات این نیروگاه ها اکثرا فناوری موتور های شان احتراق داخلی هستند و بیشتر فناوری های وارداتی هستند و اینها به خصوص در شرایط تحریمی وارد فضای قطعه سازی و تامین قطعات یدکی در داخل شده اند. اگر یک مدل بلوغی راترسیم کنیم برای این نیروگاه ها ما از آن مرحله که فقط وارد کننده باشیم عبور کرده ایم و پیشرفت های خوبی داشته ایم.
آیا اقدامی برای شناسایی قطعات و تکنولوژی هایی که مورد نیاز است انجام شده است؟ یکی از اهدافی که در این همایش داریم بحث Pitch و Reverse Pitch است. اگر دفتر شما یا مجموعه های دیگر نیاز های این 240 خواستگاه را شناسایی کرده اند، ما می توانیم این نیاز ها را به شرکت ها دانش بنیان معرفی کنیم، آیا این اتفاق افتاده است یا خیر؟
در این صنعت اتفاقی افتاده است که از یک جنبه خوب است و از جنبه ای ضعف است و آن تنوع برند است که انواع برند ها را داریم .جنبه خوب این است که رقابت خوبی است که شما می توانید بر اساس مدل مالی که دارید به سراغ برندی بروید که بهترین تناسب را با سرمایه شما داشته باشد اما ضعف در O&M است و در برند های مختلف قطعات با هم سازگار نیستند و این در داخل یک مانع شده است. برای این که این قطعات تجاری سازی شود باید یک بازار قابل پیش بینی داشته باشیم و بتوانیم یک مدل مالی برای آن ترسیم کنیم اما تنوع برندی باعث شده است که این موضع به راحتی پیش نرود.
نیازی که بیشتر مطرح شد در این جلسه کار روی سیستم های کنترلی است که جا دارد شرکت های داخلی روی آنها وقت بگذارند. درباره بحث chp ها فرمودین که قابلیت های خوبی داریم به لجاظ آماری از این 240 نیروگاه ها چه تعدادی در حال تولید است؟
موضوع سیستم کنترل موضوعی لب دانشی است و اگر کسی سراغ آن برود حتما این خلاقیت جواب خواهد داد و خوب خواهد بود. موضوع روغن و شمع بخش مهمی از هزینه های نگهداری این مولد ها را دارند که بازارش همین الان وجود دارد و موضوع به روزی است و مشتری نیازش به روز است و جای کار بیشتری وجود دارد و کیفیت باید بیشتر شود در این حوزه. بحثی که ما در نیروگاه ها با آن مواجه هستیم بحث فیلتر ها است که جزو مواردی است که پر مصرف است، هم فیلتر گاز هم روغن و هوا هر سه الان خوب ساخته میشوند و این هم جزو اقلام پرمصرف هستند. در ارتباط با chp الان ما حدود 60 مگاوات از حرارتش استفاده میکنیم و بر اساس استفاده ای که انجام میشود یهره وری مختلفی دارد و 500 مگاوات هم مجوز از ما گرفته شده است. البته بسیاری از نیروگاه هایی که از حرارتش استفاده نمیشود هم این قابلیت را دارند.
با توجه به تنوعی که در برند های موتور های گازی وجود دارد، اگر شرکت هایی علاقه مند باشند تا بیایند و قرارداد های بلند مدتی را برای بحث نگهداری و تعمیرات در نظر بگیرند تا هم دغدغه ای را از تولید کنندگان برق رفع کنند و هم ایجاد تنوع کنند، آیا از طرف حاکمیت به این نوع ساز و کار ها که میتواند یک تولید پایدار و مطمئن را دنبال کند حمایت انجام میشود؟
تولید پراکنده از جنبه حرارتی کاملا توسط بخش خصوصی انجام می گیرد و تمام موارد مربوط به سرمایه گذاری و احداث و نگهداری توسط بخش خصوصی انجام می شود و مجموعه حاکمیتی چه در دوره احداث و پس از احداث و در قسمت راه اندازی وضعیت مشخص خود را دارند.
به جز موتور های گازی، آیا بحث تولید برق موتور های دیزلی هم جزو موضوعات تولید پراکنده محسوب میشود؟
بله، در نقاطی که شبکه گاز نیست و برق رسانی از طریق شبکه هم امکان پذیر نیست، در این نقاط چه در سرزمین اصلی و در داخل جزایر این دستور کار را داریم هم از طریق خرید تضمینی و هم خرید مولد میتوانیم حمایت کنیم از این تولید.
ممنونم از شما و تشکر از این که این موضوع بسیار مهم را مطرح کردید. اتکای به تولید داخل در این حوزه بسیار حائز اهمیت است به این دلیل که فواید و مزایای زیادی دارد این نوع نیرگاه ها از جنبه راندمان و از جنبه حفظ سرمایه های میان نسلی، از جنبه آلودگی محیط زیست و این نکته مهم که این فناوری ها سخت ترین کارشان تولید برق است، یعنی اگر این مهم بدست آید، در کاربرد های ریلی، کشتی سازی و ... باعث موفقیت خواهد شد.جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش ساخت داخل مراجعه نمایید.

تقدیر معاون محترم وزیر از شرکت تابا
تقدیر معاون محترم وزیر از شرکت تابا بواسطه نقش آفرینی این شرکت در پویش هر هفته الف-ب ایران


اطلاعیه عدم حضور در بیستمین دوره نمایشگاه آب و برق
اطلاعیه عدم حضور شرکت مهندسی و خدمات تابا در بیستمین دوره نمایشگاه آب و برق
با عنایت به اینکه در طول سال های متمادی، شرکت خدمات مهندسی تابا به عنوان یکی از شرکت کنندگان و غرفه داران فعال در نمایشگاه آب و برق تهران حضور داشته است، به اطلاع می رساند به رغم برگزاری بیستمین دوره این نمایشگاه از تاریخ 23 تا 26 دی ماه، شرکت تابا به دلیل شیوع و تداوم استقرار ویروس کرونا، به منظور حفظ سلامت شما عزیزان و پاسداشت زحمات کادر درمان، در سال جاری، برقراری ارتباط در فضای مجازی را جایگزین شرکت در نمایشگاه مذکور نموده است. لذا خواهشمند است جهت دریافت آخرین اطلاعات و دستاوردها، کاتالوگ جدید، رزومه، اخبار جدید و نحوه برگزاری همایش و سمینارهای آتی، به سایت این شرکت به آدرس www.tabaservice.com مراجعه نمایید. امید است تا با اتمام شیوع این ویروس منحوس، در نمایشگاه های آتی با شما عزیزان و همراهان همیشگی دیدار نماییم.
با سپاس فراوان شرکت تابا
برنامه شب یلدا 1399
جشن شب یلدا 1399 در شرکت مهندسی و خدمات تابا
یلدا یعنی یادمان باشد که زندگی آن قدر کوتاه است که یک دقیقه بیشتر با هم بودن را باید جشن گرفت.
یلدایتان مبارک.

تمدید همایش ساخت داخل
ششمین همایش ساخت داخل تمدید شد
به اطلاع میرساند، با توجه به استقبال گسترده مخاطبان از همایش ساخت داخل و برگزار نشدن برخی از برنامه ها به جهت تعطیلی های ناخواسته، این همایش به مدت یک ماه تمدید میگردد. شبکه های اجتماعی ششمین همایش ساخت داخل:



ششمین سالگرد افتتاح تابا
ششمین سالگرد افتتاح شرکت مهندسی و خدمات تابا
برنامه ششیمن سالگرد افتتاحیه شرکت مهندسی و خدمات تابا، روز شنبه 1 آذر برگزار شد. فیلم برنامه ششمین سالگرد افتتاحیه شرکت تابا:
سومین برنامه نیاز های فناورانه نیروگاهی
برگزاری سومین برنامه نیاز های فناورانه نیروگاهی ششمین همایش ساخت داخل
برنامه نیاز های فناوارنه و توانایی های ساخت داخل نیروگاه شهید بهشتی لوشان و نیروگاه شهید رجایی قزوین، .روز دوشنبه 26 آبان ماه از ساعت 10 الی 12 برگزار شد.
نیاز های فناورانه نیروگاه شهید بهشتی لوشان
نیاز های فناورانه نیروگاه شهید رجایی قزوین

برگزاری دومین برنامه کارگاه آموزشی
برگزاری دومین برنامه کارگاه آموزشی ششمین همایش ساخت داخل
دومین برنامه کارگاه آموزشی، روز پنجشنبه 99/8/15 از ساعت 15 الی 17 توسط شرکت ایمن ایستا الکتریک برگزار شد.
موضوع کارگاه: کاربرد کامپوزیت های ترموست ماتریس پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه تولید شده با فناوری SMC در صنعت آب و برق.
جهت مشاهده فیلم این کارگاه آموزشی از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

دومین برنامه نیاز های فناورانه
برگزاری دومین برنامه نیاز های فناورانه در همایش ساخت داخل
دومین برنامه توانمندی های ساخت داخل به همراه نیاز های فناورانه نیروگاهی، روز دوشنبه 99/8/12 برگزار شد.
در این برنامه توانمندی های ساخت داخل و نیاز های فناورانه نیروگاه شازند و نیروگاه نکا مطرح گشت.

برگزاری دومین نشست تخصصی
برگزاری دومین نشست تخصصی در همایش ساخت داخل
دومین برنامه نشست تخصصی با موضوع " پنل نقش بانک و بیمه و صندوق های سرمایه گذاری در حمایت از قطعات و مجموعه های استراتژیک نیروگاهی " روز چهارشنبه 30 مهر از ساعت 10 الی 12 برگزار شد.
در این نشست افراد زیر به تبادل نظر پرداختند:
دکتر همتی: هیات مدیره اصنا
دکتر موسی احمدی : دارای گواهینامه تخصصی تحلیل گری از سازمان بورس و فعالیت در شرکت های اعتبار سنجی بانکی
غلامرضا اعتصام: رئیس حوزه اعتباری مدیریت شعب شمال تهران
مهندس سام نصراللهی: مدیر بیمه های مهندسی بیمه تجارت نو
مهندس محمد حسن حقیقی: کارشناس سرمایه گذاری خطر پذیر
جهت مشاهده فیلم ومشروح مباحث این نشست از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

سومین بخش ارائه مقالات
برگزاری سومین بخش ارائه مقالات در همایش ساخت داخل
سومین بخش از ارائه مقالات در ششمین همایش ساخت داخل روز سه شنبه 29 مهر ماه برگزار شد.
موضوع مقالات:
رضا سنگری: بهینه سازی و افزایش راندمان توربین آبی
مصطفی سبزواری: تجربه بازسازی و احیای پوسته استاپ ولو توربین فشار قوی نیروگاه طوس
علی مهبودی: بررسی فنی و اقتصادی و ارائه نتایج تست عملکرد سیستم مدیا در نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون
داوران ارائه مقالات در ششمین همایش ساخت داخل::
مهندس فرید بشیری: عضو هیئت مدیره نیروگاه کازرون، پیشکسوت صنعت برق
مهندس علی رمضان خانی: کارشناس ارشد معاونت مهندسی نیروگاه ری
دکتر صابر سمندری: عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر
جهت مشاهده فیلم سومین بخش ارائه مقالات، از لینک زیر اقدام نمایید:

اولین بخش نیاز های فناورانه نیروگاهی
برگزاری اولین بخش نیاز های فناورانه نیروگاهی در همایش ساخت داخل
اولین بخش از نیاز های فناورانه نیروگاهی در ششمین همایش ساخت داخل، روز دوشنبه 99/7/21 برگزار شد. در این نشست نیاز های فناورانه نیروگاه ری و نیروگاه سیستان و بلوچستان بررسی گشت.
جهت مشاهده فیلم های این ارائه از طریق لینک های زیر اقدام نمایید:

برگزاری اولین نشست تخصصی
برگزاری اولین نشست تخصصی در همایش ساخت داخل
اولین نشست تخصصی ششمین همایش ساخت داخل با عنوان "پنل طرح نقشه راه ساخت داخل قطعات نیروگاهی، چالش های موجود و نقش نهادهای حاکمیتی در مدیریت آن" 16 مهر ماه برگزار گردید.
در این نشست که به میزبانی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با حضور جناب آقای مهندس نمازی مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ، جناب آقای دکتر عیسی پور مدیر کل دفتر فناوری و بومی سازی نیروگاه های شرکت تولید نیروی برق حرارتی ، جناب آقای مهندس ایرانی از مرکز ساخت داخل صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صمت ،جناب آقای مهندس نیکبخت دبیر همایش و مدیر عامل شرکت مهندسی و خدمات تابا ، جناب آقای مهندس گرامی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق زاگرس، جناب آقای مهندس روزی طلب مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق فارس و نمایندگانی از شرکت توگا و شرکت مدیریت تولید برق دماوند برگزار گردید، پیرامون چالش های پیش روی موضوع ساخت داخل از نگاه حاکمیتی و سازندگان و همچنین نقشه راه دفتر فناوری و بومی سازی نیروگاه ها تبادل نظر گردید.
:جهت مشاهده مشروح مباحث مطرح شده در این نشست از طریق لینک زیر اقدام نمایید

برگزاری دومین برنامه ارائه مقالات
برگزاری دومین برنامه ارائه مقالات در همایش ساخت داخل
دوین بخش ارائه مقالات روز سه شنبه 15 مهر برگزار شد. در این برنامه افراد زیر به ارائه مقاله خود پرداختند:
محسن غلامی: بازسازی تجهیزات و قطعات نیروگاهی تعمیرات دیافراگم های واحد نیروگاه
سعید رفیعی: ساخت دستگاه FAST RECORDER و بررسی عملکرد
عباسعلی عالیخانی: بررسی، بهینه سازی و افزایش قابلیت اطمینان عملکرد الکتروموتور های عمود نصب واحد های v94.2
جهت مشاهده فیلم های دومین بخش ارائه مقالات از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

برگزاری اولین برنامه کارگاه آموزشی
برگزاری اولین برنامه کارگاه آموزشی در همایش ساخت داخل
اولین برنامه کارگاه های آموزشی در همایش ساخت داخل با موضوع آشنایی با سامانه های خنک کاری هوای ورودی توربین های گازی به روش مدیای مرطوب و مروری بر تجربیات شرکت مهندسی و خدمات تابا، روز .پنجشنبه 99/7/3 برگزار شد

برگزاری اولین بخش ارائه مقالات
برگزاری اولین بخش ارائه مقالات در همایش ساخت داخل
اولین برنامه ارائه مقالات روز سه شنبه اول مهرماه برگزار شد. در این برنامه افراد زیر به ارائه مقاله خود پرداختند:
امین ممتحن: تحلیل و ساخت نازل دی سوپر هیتر مجتمع پتروشیمی نوری بوسیله دینامیک سیالات محاسباتی
نسرین اصل شهریور: تحلیل ارتعاشی پره ردیف چهار توربین گاز با دو متریال و بررسی آسیب رخ داده
آناهید مددی: مهندسی معکوس و ساخت داخل قطعات مکانیکی کنترل والو گاز داکت برنر
حمیدرضا یعقوبی: روش های صرفه جویی مواد مصرفی در پروسه جوشکاری
جهت مشاهده این برنامه از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

افتتاحیه ششمین همایش ساخت داخل
افتتاحیه ششمین همایش ساخت داخل روز یکشنبه 30 شهریور به صورت مجازی برگزار شد.
بنا بر گزارش دبیرخانه اجرایی «ششمین همایش ساخت داخل»، آیین افتتاح این همایش روز سی ام شهریور ماه و .در محل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برگزار شد
در این مراسم که به میزبانی انجمن صنفی نیروگاههای ایران (اصنا)، باحمایت ویژه شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی و با همکاری نیروگاه ری توسط شرکت مهندسی و خدمات تابا برگزار گردید، ابتدا مهندس مهریان ـ دبیر اصنا ـ پیرامون سلسله فعالیت های اصنا و همایش های های مختلف هم آندیشی ـ آموزشی سخن گفت و در ادامه مهندس بادرستانی ـ مدیر عامل شرکت مدیریت تولیدبرق ری و رییس همایش ـ در سخنانی به تبیین تلاش های انجام شده جهت برپایی این همایش و خوش آمدگویی به محدود شرکت کنندگان حاضر و مخاطبان فضای مجازی پرداخت.
در بخش دیگری از این مراسم، مهندس نیکبخت ـ مدیرعامل شرکت مهندسی و خدمات تابا و دبیر همایش ـ به ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش و تغییرات این همایش نسبت به همایشهای پیشین ، پرداخت.
دیگر سخنوران این مراسم، آقایان مهندس رفان ـ رییس هیات مدیره تانا انرژی، دکتر هادوی ـ رییس مرکز ساخت داخل صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صمت، دکتر نوربخش ـ مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو، مهندس نمازی ـ مدیرکل دفترفنی تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی بودند که به بیان اقدامات انجام شده در زمینه استفاده از توان ملی در راستای توانمند سازی صنعت تولید برق، ایجاد بستر بکارگیری هر چه بیشتر دانش بومی در این وادی و برنامه های آتی تبلور هر چه بیشتر این صنعت زیر ساخت زیرساختها، پرداختند.
تفاوت رویکرد و محتوای این همایش نسبت به همایشهای پیشین، توجه به نیازهای فعلی صنعت نیروگاهی کشور منتج از شرایط ویژه سیاسی ـ اقتصادی سالهای اخیر از یکسو و رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه نیروگاهی از سوی دیگر است که زمینه تغییر نگرشی در انجمن صنفی نیروگاههای کشور (اصنا) نسبت به برگزاری این همایش گردید به گونهای که لازم است بستری ایجاد شود که پاسخگوی نیاز صنعت نیروگاهی کشور در حوزه ساخت و بازسازی قطعات و مجموعه های نیروگاهی باشد.
لازم به توضیح است این همایش از تاریخ 30 شهریور ماه لغایت 30 آذر ماه 1399 به صورت مجازی برگزار می گردد.

نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران
حضور شرکت تابا در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران از روز پنجشنبه نهم آبان ماه افتتاح و تا روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه در جریان بود. این نمایشگاه به عنوان بزرگترين رخداد صنعتي و تجاري ايران در اين حوزه كه سالانه با حضور جمع كثيری از شركت هاي توانمند داخلی و خارجی در زمينه صنعت برق برپا مي گردد فرصت بسيار مغتنمي است تا شركت هاي فعال در اين صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازديد دست اندركاران و متخصصان اين صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد اين صنعت، فعاليت ها و نوآوري های آتي خود را هدايت نمايند.
امسال نیز همچون سال های گذشته شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا در این نمایشگاه حضور فعالی داشت و توانست در ارزیابی های انجام شده بعنوان غرفه برتر در گروه پیمان کاران حائز رتبه برتر گردد.


افتتاح بخش گاز نیروگاه هریس توسط ریاست محترم جمهوری
افتتاح بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هریس توسط ریاست محترم جمهوری
رئیس محترم جمهور در افتتاح بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هریس گفت:
ساخت نیروگاه هریس طی چند سال اخیر توسط مهندسان ایرانی و پیمان کاران داخلی، مایه مباهات است. اینکه طی یکروز در استان آذربایجان شرقی ۶ هزار میلیارد تومان طرح آب و برق افتتاح می شود؛ نشان امید یک ملت است.
امروز قدم دیگری برای رشد اقتصادی کشور بر می داریم. طرح های زیربنایی هم برای امروز و هم آینده اقتصاد کشور حائز اهمیت فراوان است.
تولید برق از ۶۲ هزار مگاوات در سال ۹۲، به ۸۱۷۰۰ مگاوات در حال حاضر رسیده است. رسیدن به راندمان ۵۸ درصدی گویای تحول فناورانه و بزرگ در بهرهبرداری بهینه ازنیروگاه ها است.


بهره برداری از واحدهای یک و دو بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان
بهره برداری از واحدهای یک و دو بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان به همراه سامانه خنک کاری هوای ورودی توربین های گازی نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان با حضور ریاست محترم جمهوری
همزمان با میلاد حضرت امام رضا (ع)، واحدهای یک و دو بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان به همراه سامانه خنک کاری هوای ورودی توربین های گازی نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان با حضور ریاست محترم جمهوری به بهره برداری رسید.
در مدار قرار گرفتن واحدهای یک و دو بخار نیروگاه شیروان و پروژه مدیای بخش گاز مجموعا ۴۱۰ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق این نیروگاه اضافه شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت برق حرارتی- محسن طرزطلب، مدیر عامل شرکت برق حرارتی در حاشیه مراسم بهره برداری واحدهای یک و دو بخار نیروگاه شیروان اظهار داشت: ظرفیت این واحدها در مجموع 320 مگاوات می باشد و 90 مگاوات نیز از طریق افزایش توان عملی واحدهای گازی با روش مدیا به ظرفیت این نیروگاه افزوده شد که در مجموع افزایش 410 مگاواتی به ظرفیت این نیروگاه را شاهد هستیم.
طرزطلب خاطر نشان کرد: این نیروگاه دارای 6 واحدگازی و 3 واحد بخار می باشد که با تکمیل واحد سوم بخار به ظرفیت 160 مگاوات تا پایان سال جاری ظرفیت کل این نیروگاه به 1434 مگاوات خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی هزینه ساخت هریک از واحدهای بخار را بالغ بر 130 میلیون یورو اعلام کرد و افزود: از محل تبدیل هر واحد گازی به سیکل ترکیبی ۲۵۰میلیون متر مکعب صرفه جویی سوخت حاصل می شود که جمعاً ۵۰۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی در سوخت نیروگاه بوجود می آید. وی افزود: در بخش بهره برداری از این پروژه 180 نفر به صورت دائم اشتغال دارند و در طرح توسعه واحد واحدهای بخار به طور متوسط 480 نفر مشغول به کار می باشند.

بیش از 90 مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه شیروان در پیک تابستان اضافه شده است
شایان ذکر است با اجرای سامانه های خنک کاری هوای ورودی به واحدها گازی به روش مدیای مرطوب توسط شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا، بیش از 90 مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه شیروان در پیک تابستان اضافه شده است، که این میزان در صورت احداث واحد نیروگاهی جدید مستلزم سرمایه گذاری 1200 میلیارد ریالی در نیروگاه می باشد.
اجرای این پروژه در چهار واحد گازی در فاز اول در طی 130 روز انجام شده که رکورد کم نظیری بشمار می آید. دو واحد گازی در پروژه دوم در 125 روز قبل از شروع فصل تابستان به این سامانه مجهز شده اند. افزایش 14 درصد تولید توان در نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان مهم ترین دستاورد این طرح محسوب می شود. از سوی دیگر افزایش راندمان و کاهش تولید آلاینده های محیطی از جمله NOX از سایر مزایای اجرای طرح خنک کاری هوای ورودی به واحدهای گازی است. اشتغال به ترتیب 4600 و 2600 نفر-روز و اغلب از ساکنان منطقه در فاز اول و دوم پروژه و فعالسازی بیش از 19 کارگاه و تیم اجرایی از نکات بازر این پروژه است.
اجرای این سامانه ها با اتکا به توان مهندسی و اجرایی داخلی منجر به صرفه جویی 3 میلیون یورویی ارز از کشور و از مصادیق بارز حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی و رونق تولید بوده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:




بهره برداری از سامانه خنک کاری نیروگاه کازرون
بهره برداری از سامانه خنک کاری هوای ورودی توربین های گازی نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون
با هدف افزایش تولید واحدهای تولید توان گازی در فصل گرم و همچنین تأمین تقاضای بیشینه بار تابستانی، شرکت مهندسی و خدمات تابا سامانه خنککن تبخیری بالادستی به روش مدیای مرطوب را برای چهار واحد گازی نیروگاه ترکیبی کازرون اجرا و به مرحله بهره برداری رساند. تلاش این شرکت با رویکرد دانش بنیانی و با تکیه بر دانش و توانایی متخصصین داخلی در کمتر از 5 ماه، افزایش بیش از 65 مگاوات تولید برق را برای دو بلوک سیکل ترکیبی بزرگترین نیروگاه جنوب غرب فارس به همراه داشته است. علاوه بر اشغالزایی مستقیم و غیر مستقیم افراد بومی و غیر بومی، کاهش هزینه ها بخصوص در زمینه خرید تجهیزات خارجی و توجه ویژه به اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی، طراحی و اجرای کولرهای تبخیری واحدهای گازی میتسوبیشی برای اولین در ایران از مهمترین نوآوریها و دستاوردهای این پروژه به حساب میآید. کولرهای تبخیری بالادستی مدیای مرطوب اجرا شده در عین داشتن حداکثر راندمان خنککاری و افزایش توان برای واحدهای گازی و سیکل ترکیبی، تمامی ملاحظات حفاظتی واحدهای گازی را اجابت نموده و دارای سامانه کاهش افت فشار هوای ورودی در ایام سرد سال است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:




انتخاب طرح فناورانه شرکت تابا
انتخاب طرح فناورانه تابا از میان بیش از 100 طرح و حضور در نمایشگاه و نشست تخصصی بهره برداری از فناوری های داخلی در صنعت فولاد
به گزارش روابط عمومی شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا اولین نشست تخصصی بهره برداری فناوری های داخلی در صنعت فولاد توسط شبکه مبادلات فناوری فن زی با حمایت و مشارکت معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری با حضور فعال شرکت مهندسی و خدمات تابا از تاریخ 17 الی 20 دی ماه 1397 درمرکز همایش های برج میلاد برگزار شد. در این نشست بیش از صد طرح تحقیقاتی در حوزه صنعت فولاد توسط کارگروه تخصصی فولاد مورد بررسی قرار گرفت که از میان طرح ارائه شده توسط شرکت تابا برگزیده شد. همچنین شرکت تابا آخرین دستاوردهای خود در حوزه صنعت فولاد را درنمایشگاه جانبی این نشست به معرض دید متخصصین این حوزه قرار داد.


تدوین دانش و ساخت داخل یاتاقان ژورنال ژنراتور، یاتاقان توربین و لاینر و پد یاتاقان تراست توربین بخار
شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا پس از موفقیتهای قابل توجه در ساخت قطعات توربین بخار از جمله رینگها و پرههای توربین، در راستای تدوین دانش فنی برای ورود در ساخت و مهندسی انواع یاتاقانها، اقدام به ساخت یاتاقانهای توربین بخار 105 مگاواتی نمود. ساخت این یاتاقانها در شرکت تابا، شامل مراحل مهندسی معکوس و تعیین شرایط هندسی و متریالی یاتاقانها، بررسی موثرترین و به روزترین روشها برای بابیت ریزی با استفاده از کارآمدترین روشهای شبیه سازی و عملی، بررسی عملکردی مکانیکی یاتاقان ساخته شده با استفاده از تحلیل المان محدود و در نهایت تلفیق دانش و تجربه در زمینه یاتاقان سازی است.
1- طراحی و مهندسی معکوس یاتاقان
در راستای مهندسی معکوس، با مشارکت تیم مهندسی تابا و پژوهشگاه فناوریهای نو دانشگاه امیرکبیر، با ابعادبرداری از نمونههای کارکرده و انجام کار طراحی، مدل دقیق سه بعدی و نقشههای فنی دوبعدی از یاتاقانها جهت مراحل ساخت شامل تراشکاری، فرزکاری CNC و سوراخکاری تهیه گردید (شکل 1 تا شکل 3).



1-1 شبیه سازی
شبیهسازی در دو بخش ریختهگری و مکانیکی به صورت جداگانه انجام گرفت. ابتدا فرآیند ریخته گری گریز از مرکز افقی بابیت ریزی بر روی لاینر یاتاقان تراست و بوش یاتاقان ژنراتور توربین بخار نیروگاه بررسی شد و با استفاده از نرم افزار ProCAST شبیه سازی گردید. همچنین شبیه سازی ریختهگری جاذبهای پد یاتاقان تراست نیز انجام شد. سپس فرآیند بابیت ریزی به طور عملی انجام گرفت و پارامترها به دقت بررسی شدند. نمونهای از پد ریخته شده جدا شد و با استفاده از آزمونهای متالوگرافی، میکروسکوپی الکترونی روبشی (SEM) و آزمون چسبندگی، مشخصه یابی گردید.
سپس با استفاده از روابط حاکم بر یاتاقانهای تحت فشار عملکرد مکانیکی یاتاقان ژنراتور محاسبه شد و انطباق آنها با معیارهای ترامپلر بررسی شد. همچنین مدل قطعه با هندسه واقعی با استفاده از نرم افزارهای COMSOL و ABAQUS شبیه سازی شد و نتایج آن مورد بحث واقع شد.
2- شبیه سازی و ساخت لاینر




3- ماشینکاری و شبیه سازی بابیت ریزی پد تراست


4- ماشینکاری و شبیه سازی ریخته گری بابیت یاتاقان ژورنال ژنراتور


5- یاتاقان توربین

نتیجه گیری :
با تدوین دانش انجام گرفته در طراحی و ساخت یاتاقان های توربین، شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا امکان ساخت داخل تمامی یاتاقان های توربین های حرارتی و صنعتی و همچنین یاتاقان های صنایع کوچک و بزرگ را با بهترین کیفیت عملکردی دارد.

چهارمین سالگرد تاسیس شرکت تابا
چهارمین سالگرد تاسیس شرکت تابا به همراه افتتاح شعبه دوم شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا در پارک علم و فناوری پردیس



سومین روز نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان
گزارش تصویری سومین روز نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان


دومین روز نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان
گزارش تصویری دومین روز نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان



اولین روز نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان
گزارش تصویری اولین روز نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان



غرفه شرکت تابا در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق
گزارش تصویری از غرفه شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق




مصاحبه مدیرعامل شرکت مهندسی و خدمات تابا
مصاحبه مدیرعامل شرکت مهندسی و خدمات تابا در نمایشگاه استمراری دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری
محققان داخلی با رویکرد بهینهسازی و بازتوانی واحدهای نیروگاهی، اقدام به ساخت پوستههای توربین بخار، به همراه پرههای ثابت، به روش مهندسی مجدد، شدهاند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ نیروگاههای بخار قدیمی که همچنان در شبکه سراسری فعال هستند، به علت استهلاک و قدمت، گاه از بازدهی مناسبی برخوردار نیستند. این نیروگاهها، نسبت به راندمانِ اصلی طراحیشده، انحراف قابل ملاحظهای دارند. از سوی دیگر فرسودگی و وجود عیوب، در بعضی از قطعات اصلی نیروگاه، علل اصلی این کاهش بازدهی است، بر همین اساس، شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا برای افزایش بازدهی نیروگاههای قدیمی، اقدام به بهینهسازی و بازتوانیِ واحدهاي نيروگاهي کرده است. علی نیکبخت مدیر عامل شرکت مهندسی و خدمات تابا با بیان اینکه با تلاشهای پیدرپی موفق به ساخت پوستههای توربین بخار، به همراه پرههای ثابت، به روش مهندسی مجدد، شدهایم گفت: با کمک فناوری “Rehabilitation” با استفاده از دانش روز، تجهیزات نیروگاهی، تأمین قطعات یدکی و البته بهرهگیری از فرایندهای طراحی و مهندسی مجدد ، بخشهای اصلی نیروگاه، بهینهسازی میشود.
مهندس نیکبخت بابیان وضعیت نیروگاه شهید بهشتی لوشان گفت:
این نیروگاه با ظرفیت نامی 360 مگاوات دارای دو واحد نیروگاهی بخار، با ظرفیت مجموع 240 مگاوات است. باگذشت قریب به 5 دهه، از فعالیت مداومِ این نیروگاه، توربینها در شرایط عملکردی مناسبی قرار نداشته، پرهها و پوستههای توربین نیز در طول زمان، دچار خوردگی و خستگی شده بودند.از این رو با توجه به عدم حمایت شرکت خارجی سازنده تجهیزات نیروگاهی در شرایط رقابتی، با حضور رقبای داخلی و خارجی، شرکت مهندسی و خدمات تابا به عنوان پیمانکارِ بازتوانی، انتخاب شد.
فرآیندهای مهندسی ساخت
فاز مهندسی پروژه شامل مراحل اندازهگیری ابعادِ قطعاتِ مستعمل، و برآوردِ ابعادِ اولیه آنها، آنالیز و تعیین خواص متالورژیکی پرهها و رینگهای مستعمل، تهیه مدلهای سه بعدی و نقشههای ساخت، تدوین دستورالعمل کنترل کیفی و تدوین دانش ریختهگری، شبیهسازی، ذوب ریزی و آنالیز ارتعاشات است که میتوان به آن اشاره کرد.
وی با اشاره به چالش اساسی در این پروژه بیان کرد:
عدم وجود مشخصات فنی و دسترسی به نمونهای از قطعات چالش اصلی درروند این چالش بود، که البته در طول زمان و با تعمیرات اساسی و تهیه مستندات مهندسی، این مشکل آسان شد. همچنین در ادامهی کار و باهدف کاهش ارتعاشات، مهندسی مجدد و بهبود طراحی بر روی پرههای ثابت، صورت گرفت .
این فعال حوزه فناوری بیان کرد:
در مسیر این پروژه تحقیقاتی، تیم فنی و مهندسی شرکت تابا، با همکاری پژوهشگاه فن آوریهای نوین دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اقدام به تکوین دانش فنی موردنیاز، در مراحل ساخت کرد.
فاز ساخت
نیکبخت با اشاره به اینکه فاز ساخت این پروژه، با ساخت مدلهای فومی پوسته و همچنین قالبهای آلومینیومی پره، آغاز شد گفت:
پس از ساخت مدلها، عملیات ریختهگری تحت نظارت این شرکت و در کارخانههای توانمند داخلی انجام شد.
وی همچنین افزود:
بزرگ بودن پوستهها، حجم مواد مذاب، کنترل خواص مکانیکی، دانهبندی و شکل ساختار متالورژیکی، اهمیت خاصی در این پروژه داشت.
مدیر عامل شرکت مهندسی و خدمات تابا با اشاره به مشخصات فنی این پروژه تحقیقاتی بیان کرد:
ماشینکاری پوستهها نیز با وجود ابعاد بزرگشان، باید با دقت مناسبی انجام میشد که البته، متخصصین داخلی، این فرایند و همچنین فرایند ماشینکاری پرهها و شُروود ها را با استفاده از ماشینهای دقیق، بهخوبی انجام دادند.
فاز مونتاژ
نیکبخت با اشاره به فاز مونتاژ و چالش اصلی پس از تولید پوستهها اظهار کرد:
در این بخش از کار تحقیقاتی پرهها و شُروود ها ، مونتاژ پرهها روی پوستههای مربوطه و همچنین شُروود ها روی پرهها بود.که با دقت و خبرگی ، بهخوبی انجام شد و در نهایت پوسته مجهز شده به پره و شُروود، با همکاری متخصصین نیروگاه بر روی پوسته توربین بخار، نصب شد.
دستاوردها
این فعال حوزه فناوری بابیان اینکه اجرای کلیه فازهای مهندسیِ ساخت و مونتاژ این پروژه، در بازه زمانی کمتر از پنج ماه به سرانجام رسید گفت:
این مهم تنها به مدد برنامهریزی و مدیریت دقیق پروژه و همچنین پیگیری دستگاه نظارت کارفرما، محقق شده است، همچنین به جرات میتوان گفت، با اجرای این پروژه دانش بنیان ، توان تولیدِ واحد بخار نیروگاه شهید بهشتی لوشان، پس از انجام عملیات بازتوانی، به توان نامی خود رسیده است.
بر اساس این گزارش؛ شرکت دانش بنیان تابا، با همکاری بیش از 20 واحد تولیدی ـ صنعتی داخلی، آزمایشگاههای مرتبط و دانشگاه ، توانست گامی مطمئن در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، بردارد. امید است اجرای موفق این پروژه بتواند به عنوان نمونهای کارآمد، فرهنگ بازتوانی را در سایر نیروگاههای کشور گسترش دهد. بر اساس این گزارش؛ نمایشگاه استمراری دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان، باهدف فرهنگسازی، ترویج و حمایت از دستاوردهای دانشبنیانی، در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهصورت استمراری برگزار میشود.

اولین سازنده NON-OEM در جهان
اولین سازنده NON-OEM در ساخت 8 ردیف پره های ثابت و متحرک داغ توربین کرافت V.93 در جهان
مهندس منوچهر شاهمیری،مدیر پروژه شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا در ساخت قطعه غلاف هالو شفت،یورینگ و قطعات جانبی داغ دیگر پره های ثابت و متحرک داغ توربین کرافت V.93 نیروگاه لوشان اعلام کرد.
ایشان با ذکر این خبر گفت که انجام این پروژه در زمان کوتاه و با کیفیت بالای قطعات ساخته شده دستاورد بزرگی در ساخت پره های داغ توربین بود که توسط تلاش مستمر و دقیق همکاران واحد مهندسی،کنترل کیفیت،برنامه ریزی، بازرگانی و حمایت ها و راهنمایی های مدیرعامل محترم و اعضای هیئت مدیره شرکت دانش بنیان تابا و نظارت کارآمد شرکت تولید نیروی برق لوشان و شرکت مدیریت تولید برق لوشان انجام پذیرفت.

قطعات این توربین توسط شرکت زیمنس ساخته و تامین می گردید که با توجه به عدم حمایت سازنده اصلی در تامین قطعات این توربین، نیروگاه اقدام به برگزاری مناقصه ای برای ساخت این قطعات توسط شرکت های داخلی شد که شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا در این مناقصه برنده اعلام شد و انجام ساخت 4 ردیف پره های متحرک توربین ردیف 1 الی 4، 4 ردیف پره های ثابت توربین ردیف 1 الی 4، غلاف هالو شفت میانی،یورینگ، سیل دیوایدر رنگ هاو قطعات جانبی دیگر قسمت توربین به این شرکت ابلاغ گردید.
ساخت این قطعات با انجام فاز مهندسی معکوس شامل اپتیک سه بعدی، مدل سازی و تهیه نقشه های ساخت با توجه به تلورانس های نصبی و شبیه سازی ریخته گری آغاز گردید.
در ادامه فاز مهندسی دستورالعمل های کنترل کیفیت و معیار های پذیرش ریخته گری دقیق سوپر آلیاژ تحت خلا،فورج،پوشش های روکشی، ورق کاری،جوشکاری و دستورالعمل های کنترلی ابعادی توسط واحد مهندسی و تحقیق توسعه شرکت تابا تهیه شد.
تیم کنترل کیفیت این شرکت نظرات خود را در حین ساخت با حضور پیمانکاران منتخب مورد صلاحیت به صورت مستمر داشت و در نهایت در پایان ساخت نیز مطابق دستورالعمل های کنترلی تدوین شده اقدام به تحویل و تایید قطعات نمود.
وی افزود انجام این پروژه در بازه زمانی کوتاه حدود یک سال با پیگیری همکاران واحدهای برنامه ریزی و بازرگانی طبق گانت چارت های قراردادی با پیمانکاران میسر گردید.
مدیر این پروژه در ادامه افزود تامین مواد اولیه استراتژیک که گاها برخی از آن ها با تحریم در تامین مواجه می باشد و نوسانات نرخ ارز، کمبود ارز در کشور و مشکلات حواله ارز در دوماهه آخر سال 96 باعث ایجاد مشکلات عدیده و پیش بینی نشده در پروژه گردید که با پیگیری های هفتگی و حتی روزانه توانستیم قطعات را در زمان اورهال واحد نیروگاه لوشان تحویل دهیم.هم اکنون که این مصاحبه را با شما دارم با افتخار اعلام می نمایم که قطعات به درستی و موفقیت آمیز با همکاری تیم تعمیراتی نیروگاه لوشان در واحد نصب گردیده است و تمامی تلرانس های مجاز نصبی را مورد تاییید را دارا می باشد و تمامی قطعات استراتژیک این توربین توسط شرکت تابا ساخته و نو شده است.
وی افزود هرچند که انجام این پروژه مورد رضایت و تایید کارفرمای محترم می باشد ولی استراتژی این شرکت حرکت در جهت رشد بیشتر به سمت رضایت عالی کارفرمایان محترم می باشد.
وی در ادامه گفت ساخت پره های ثابت و متحرک ردیف 1 الی 4 مشابه این توربین در نیروگاه شیراز طی مناقصه ای در سال 96 به شرکت دانش بنیان تابا واگذار شد و هم اکنون این شرکت در حال انجام مراحل پایانی ساخت قطعات و تحویل به کارفرمای محترم طی یک ماه آینده می باشد.
از ذینفعان پروژه به خصوص شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی،شرکت تولید نیروی برق لوشان و شرکت مدیریت تولید برق لوشان و همکاری انان در طول انجام این پروژه کمال تشکر را داریم و امیدوارم در سال حمایت از تولید کالای ایرانی بتوانیم با استفاده حداکثری از توان مهندسی،تجهیزاتی و مدیریتی ایرانی و بومی فرآیتد های ساخت، خدمات بیشتری را به صنعت برق کشورمان ارائه دهیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:



ثبت رکورد 56 روز به عنوان کوتاه ترین زمان انجام تعمیرات اساسی
ثبت رکورد 56 روز به عنوان کوتاه ترین زمان انجام تعمیرات اساسی توربین گازی 13E2 در نیروگاه خلیج فارس
مهندس مجید زارعی ، عضو هیئت مدیره شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا و مدیر پروژه اورهال دو واحد گازی توربین GT13E2 اعلام کرد.
ایشان با ذکر این خبر گفت:
انجام این پروژه در این بازه زمانی کوتاه دستاورد بزرگی بود که حاصل اعتماد صنعت برق کشور به این شرکت دانشی و تلاش شبانه روز همکاران این شرکت و نظارت کارآمد شرکت مدیریت تولید نیروی خلیج فارس بوده است، در این نیروگاه برای اولین بار ترکیبی از یک شرکت دانش بنیان در کنار شرکت سازنده اصلی توربین یعنی GE ، با بسته تامین قطعات اصلی ، ارایه خدمات فنی و انجام تعمیرات را در بازه زمانی قراردادی 59 روز صورت گرفت.
این قرارداد یکی از بزرگترین قراردادهای تعمیراتی سال گذشته با ارزش حدود 55 میلیارد تومان بود که در شرایط رقابتی ، شرکت تابا توانست با ارایه قیمت رقابتی با تامین از سازنده اصلی ، گارانتی طولانی تر و زمان کوتاهتر تعمیرات، اعتماد مشتری جهت واگذاری این کار را کسب کند. این درحالی بود که به علت وجود مشکلات فراوان رسیدن به این رکورد زمانی به مخاطره افتاده بود، لازم به ذکر است دوره های تعمیرات قبلی این توربین به طور متوسط حدود 100 روز بوده است و انجام این کار در 56 روز و حتی سه روز زودتر از تعهد قراردادی برای بسیاری غیر قابل باور بوده است.

نوسان 50 درصدی نرخ ارز در طول اجرای پروژه
عضو هیئت مدیره شرکت مهندسی و خدمات تابا بیان داشت:
در دوره انجام این کار، مشکلات فراوانی برای این پروژه بوجود آمد که کار را با مخاطره روبرو می کرد که از مهمترین آنها می توان نوسانات 50 درصدی نرخ ارز در طول اجرای کار، مشکل تزریق نقدینگی ، فشار های محیطی ، تغییرات مدیریتی درشرکت کارفرما ، تامین قطعات استراتژیک در بازه زمانه یک ماهه ، مشکلات گمرک و بعضا خرابی های پیش بینی نشده ابزار کار، را نام برد ، اما با پیگیری های روزانه و حتی ساعتی، توانستیم با برنامه ریزی دقیق حتی زودتر از برنامه زمان بندی یعنی در بازه زمانی 56 روز واحد را به شبکه وصل کنیم و این در حالی بوده است که واحد 21 این نیروگاه سالها دچار مشکل استفاده از سوخت دوم بوده است که تا کنون این مشکل حل نشده بود که با مشارکت این شرکت دانش بنیان و سازنده اصلی توانسیتم سوخت گازوییل را نیز فعال کنیم و در حال حاضر این توربین با هر دو سوخت راه اندازی شده است.
تامین قطعه 10 تنی محفظه احتراق outer segment carrier
مدیر این پروژه بیان داشت:
در حال حاضر در حال انجام اورهال واحد 31 می باشیم که در این واحد نیز کار بی نظیری انجام داده ایم و آن تامین قطعه 10 تنی محفظه احتراق outer segment carrier قسمت zone 1 این توربین از شرکت GE سویس در بازه زمانی حدود ده روز بعد از امضاء قرارداد می باشد که مصادف با تعطیلات نوروزی هم شده بود که با همت بالای همکاران این شرکت توانستیم در این بازه زمانی کوتاه این قطعه را حمل، ترخیص و تحویل دهیم و با فوریت مونتاژ واحد 31 را ادامه دهیم که این سرعت در خدمات و انعطاف پذیری همکاران واحد بازرگانی این شرکت در کشور کم نظیر بوده است.
وی ادامه داد:
هر چند ما در این پروژه بر اساس نظر کارفرمای محترم تاکنون خوب عمل کرده ایم اما استراتژی این شرکت حرکت از خوب به عالی می باشد و در نظر داریم بهبودهای بیشتری برای مشتری از منظر زمان انجام کار، ارتقاء کیفیت خدمات، و ارایه راهکارهای ارتقاء، ارزش افزوده بیشتری برای مشتری ایجاد نماییم، به همین منظور این شرکت برنامه جامعی در دستور کار دارد تا ادبیات جدیدی در صنعت تعمیرات کشور با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا ارایه نماید تا مدیریت بهتری برای کاهش هزینه های تعمیرات و کوتاه شدن زمان را داشته باشد.
آقای مهندس مجید زارعی در پایان اعلام کرد:
در این پروژه تاکنون توانسته ایم ادبیات کار گروهی شامل همکاری تیم های اجرایی، مهندسی و بازرگانی این شرکت در جهت بومی سازی دانش تعمیرات از طریق همکاری با شرکت GE به دور از فشارهای محیطی را به خوبی تمرین کنیم و با مدیریت دانش این شرکت اعلام می دارد که در سال تولید ملی توانسته خوداتکایی با نگاه درون زا را در این حوزه به خوبی تفسیر نماید. ایشان بیان داشتند که از همه ذینفعان این پروژه بخصوص شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی، شرکت تولید نیروی برق خلیج فارس و شرکت مدیرت نیروی خلیج فارس کمال تشکر را داریم و امیدواریم بتوانیم انشالله در سایه حمایت دولت از شرکتهای دانش بنیان ، بتوانیم راه کارهای نوآورانه بیشتری برای این نیروگاه داشته باشیم.


تعمیرات اساسی نیروگاه خلیج فارس توسط شرکت دانش بنیان تابا
بازدید آقایان مهندسین پیشاهنگ، کهوری و سلیمی از روند پیشرفت پروژه تعمیرات اساسی نیروگاه خلیج فارس توسط شرکت دانش بنیان تابا



بازدید جناب آقای ترکان معاون محترم ریاست جمهوری از غرفه تابا
گزارش تصویری از بازدید جناب آقای ترکان معاون محترم ریاست جمهوری از غرفه تابا



انجام همزمان تعمیرات اساسی دو واحد توربین گازی 13E2
گزارش تصویری از انجام همزمان تعمیرات اساسی دو واحد توربین گازی 13E2 توسط شرکت دانش بنیان تابا با همکاری شرکت GE سوییس



تقدیر از نماینده شرکت تابا در کنفرانس ملی کیفیت و بهره بری
گزارش تصویری از تقدیر از نماینده شرکت مهندسی و خدمات تابا در کنفرانس ملی کیفیت و بهره بری



بازدید جناب اقای مهندس نمازی از غرفه شرکت تابا
بازدید جناب اقای مهندس نمازی معاون اداره کل پشتیبانی فنی و نظارت بر تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی از غرفه شرکت دانش بنیان مهندسی و خدمات تابا


سخنرانی جناب آقای مهندس نیکبخت
سخنرانی جناب آقای مهندس نیکبخت در کنفرانس ماشین های دوار


اولین نمایشگاه تخصصی بین المللی توربین، ژنراتور و ماشین های دوار
اولین نمایشگاه تخصصی بین المللی توربین، ژنراتور و ماشین های دوار با حمایت شرکت مهندسی و خدمات تابا
به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و خدمات تابا اولین نمایشگاه تخصصی بین المللی توربین، ژنراتور و ماشینهای دوار با همکاری و حمایت شرکت مهندسی وخدمات تابا، انجمن انرژی بادی ، پژوهشگاه نیرو، وزارت نیرو، سازمان صنایع هوایی کشوری، شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی تهران، شرکت توربو کمپروسور نفت، انجمن توربینهای گازی هلند- آلمان و بسیاری دیگر از فعالین بین المللی این حوزه و با مجوز رسمی سازمان توسعه تجارت ایران برگزار میشود.

صنعت توربین، ژنراتور و ماشینهای دوار جزء صنایعای محسوب می شود که در حوزههای مختلف از جمله صنعت نفت و پتروشیمی، نیروگاههای مختلف، آب و فاضلاب و ساختمان نقش حیاتی دارد که به تازگی در کشور ما هم جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. لذا برگزاری اولین دوره این صنعت میتوان نقش مهمی در توسعه و توجه به این حوزه داشته باشد.
در این نمایشگاه علاوه بر شرکتهای داخلی، شرکتهایی از کشورهای ایتالیا، هلند، آلمان، انگلستان، ژاپن، بلژیک، تایوان و چین نیز تولیدات خودشان را به نمایش عموم میگذارند.
آشنایی با نوین ترین تولیدات و پیشرفتهای این حوزه، تبادل اطلاعات، دانش فنی و فناوری روز بین مشارکت کنندگان و متخصصین، آشنایی شرکت کنندگان و بازدید کنندگان با آخرین دستاوردهای عرضه شده در بخش سیستمهای توربین، ژنراتور و ماشینهای دوار، ایجاد ارتباط مستقیم بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان، ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری، ایجاد فرصتهای اشتغال زایی و بازاریابی و همچنین توسعه صادرات، مهم ترین اهداف برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی بین المللی توربین، ژنراتور و ماشینهای دوار است.
برنامه ریزی برای حضور هیئتهای مختلف اقتصادی داخلی و خارجی و همچنین برگزاری کارگاههای گوناگون تخصصی علمی،آموزشی با حضور اقتصاددانان، صاحبان صنایع و نخبگان و اساتید بین المللی این حوزه؛ برخی از برنامه های جانبی اولین نمایشگاه تخصصی بین المللی توربین، ژنراتور و ماشینهای دوار است.

ارائه مقاله فرآیند شبیه سازی بابیت ریزی گریز از مرکز افقی و ساخت بوش یاتاقان ژنراتور توربین بخار
ارائه مقاله فرآیند شبیه سازی بابیت ریزی گریز از مرکز افقی و ساخت بوش یاتاقان ژنراتور توربین بخار توسط مهندس شاهمیری و دکتر اشرفی در هشتمین کنفرانس تجهیزات دوار در نفت و نیرو در دانشگاه شهید بهشتی.


ارائه مقاله تحلیل ارتعاشی و دینامیکی پره های ثابت توربین بخار نیروگاه لوشان

در حاشیه روز دوم بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران، با حضور جناب آقای روحی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق تهران و مدیرعامل محترم شرکت تابا جناب آقای مهندس علی نیکبخت، تجلیل و تقدیری جهت موفقیت شرکت تابا در ساخت بار اول پوسته بلیدرینگ واحدهای تیپ آسک صورت گرفت✨
امید است با تلاش های فراوان مهندسین شرکت و در راستای تکیه بر بومی سازی ساخت داخل و بهره مندی از توانمندی های داخل کشور، شاهد پیشرفت های روزافزون در جهت بهبود جایگاه صنعت برق کشور باشیم